två tips från catwalken

Skrivet 2009-08-24 @ 00:15:26 i fixa stilen/inspiration

Ibland kan modet behöva lite nödlösningar, både pågrund av bekvämlighet och av praktiska anledningar. Man kan faktiskt lösa dessa problem med stil!

1. Det långa skärpet.
Problem: Skärpet är så långt att när du har det i midjan, så sticker en lång bit ut och petar alla kortväxta små barn i ögonen.

Lösning: Om skärpet inte har en "hälla" där man fäster den överblivna biten i, stoppa in den sista biten under skärpet och trä ut det på undersidan (som på bilden från Lanvins visning). Kan faktiskt ge den där extra detaljen och göra det hela snyggare!

2. Höst skon till bara ben.
Problem: Du vill fortfarande visa upp dina brunbrända ben efter sommaren, men kan inte hålla dig längre: Du MÅSTE ha på dig dina nya höst skor! Och vi alla vet ju att det inte är jätteskönt att vara barfota i ett par boots.

Lösning: Försök inte att dölja dina strumpor, de kommer att glida upp och alla kommer att se misstaget. Inbilla alla att det är meningen att strumporna ska synas, kolla på bilden från Bottega Venetas höstvisning. Kör antingen på enkla svarta strumpor eller köp ett par söta med volang eller spets!


Strumpor från ASOS.COM & HM.COM

ännu en sko-hype

Skrivet 2009-08-23 @ 23:27:22 i Trendspaning

Jag måste tillägga detta till DET HÄR inlägget; Om alla modebloggare för 24 timmar sen ville ha de lårhöga stövlarna från Friis & Co så är det dessa stövlarna från Topshop de suktar efter denna timmen.

dagens hype

Skrivet 2009-08-23 @ 19:00:00 i shopping

ryggsäckens comeback?

Skrivet 2009-08-22 @ 02:04:28 i Trendspaning

Kan det vara så att ryggsäcken är påväg att göra en comeback? I ett inlägg i somras visade jag en bild på en känd modebloggare, där man kunde skymta en ryggsäck (länk) och de visades även en del ryggsäckar på höstens alla modevisningar (Chanel här ovan). Den andra Wang-inspirerade väskan på bilden kommer ifrån Gina Tricot och kostar 299 kronor. En väska snart på allas ryggar kanske?
 
Hur: Bär den lite slappt på ryggen, alternativt använd endast ena remmen till att hänga över axeln (så som "de coola" barnen gjorde i mellanstadiet).

På engelska: Rucksack eller Backpack.

höst 09: over-knee boots

Skrivet 2009-08-19 @ 13:29:24 i Trendspaning

Stövlarna som går en bit upp över knäet behöver inte längre trängas på internet tillsammans med andra stövlar. Over-knee bootsen har blivit så hypade i höst att sko shopparna på internet gett dem en egen kategori. Skinn, mocka, svart, grått, lila, knytdetaljer, spännen, klackar, platå, det finns en over-knee stövel för alla smaker.Vill du ha ett par lårhöga stövlar men är rädd för att få "pretty-woman-looken", satsa på ett par i mocka! Här är några av de stövlar som finns i butik just nu...


fyra fina

Skrivet 2009-08-14 @ 00:13:47 i shopping

höst 09: mönstrade spiror

Skrivet 2009-08-13 @ 01:03:14 i Trendspaning

En av höstens kommande trender är de mönstrade strumpbyxorna; klassiska spetsmönster, prickar, spindelnätsliknande, rutiga, blommiga, och de fortsätter och fortsätter. Dina strumpbyxor och leggings kan numera vara i flera olika material, klassiskt nylon med rutor av bomullsstretch. Här är några av de snyggaste i butik just nu!
Tips!
Tycker du att dina spetsstrumpbyxor är en aning för ihåliga och tunna kan du köra ett par svarta nylonstrumpbyxor under i en låg "den" (tex 20). Du kan även använda dem under dina trasiga jeans i höst.
www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Kattakvack.se MyShoebox.se AngelicaBlick.se
Columbine Smille @ Freshnet.se Eddo @ blogg.se LeBlogDeBetty.com
KarinBylund.se EmsRSS 2.0