to be or not to be ... fake

Skrivet 2009-09-14 @ 21:50:20 i allmänt


Visste du att:
I länder som Italien och Frankrike där många stora och välkända märken huserar, är det totalt olagligt att äga en fake väska av märken som tex Louis Vuitton, Gucci, Prada, Balenciaga...? Blir du ertappad med en falsk version av en märkesväska kan du få böta upp till hundratusentals kronor! Detta gäller även andra kopior så som bälten och solglasögon, där kopieringen är uppenbar. Lite konstigt kan tyckas, att de går på köparen och inte säljaren, som ofta säljer dessa väskor väldigt öppet utomlands.

Nu vet jag inte hur många som faktiskt fortfarande köper kopior när de är utomlands. Men dessa bör du se upp för även på sidor som bla ebay, du vill inte åka till Frankrike med din Ebay handlade väska på din arm som du köpt i god tro, för att bli stoppad i tullen och få hela semestern förstörd...


Enklaste knepen för att sätta dit en kopia:
1. PRISET.
Är inte 500 kronor lite fööör bra för att vara sant? Säljaren på ebay kanske har tröttnat på sin väska, men en sådan stor förlust vill ingen göra!

2. CERTIFIKAT. De flesta märkesväskor får man ett certifikat till när man köper dem. En säljare på ebay KAN ha tappat detta, men säljarna på gatan vet inte ens vad det är.

3. Existerar ens modellen? Är det en Gucci väska du vill köpa? Gå in i en Gucci butik och kolla upp om den där chockrosa plastväskan verkligen är designad av Gucci... Är den det, kolla då upp originalpriset.

4. Material & kvalite. Är det äkta skinn? Hur ser lappen ut inuti? Alla märkesväskor som är äkta går igenom stränga kontroller innan de går ut för försäljning. De är handsydda och gjorda för att hålla länge. Finns det rester av lim på väskan? Då är den FAKE. De ska inte heller finnas lösa trådar, inga snea sömmar.

5. Märken. De brukar inte skylta med märken över hela väskan om den är äkta. Men de brukar ofta vara stämplade på ställen som nitar och dragkedjor. Och... står det Louis Vuitton eller står det Lois Vitton?

Same, same but different ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn

Kom ihåg mig?

Mail






P.S. Kommentarer med spam om gratis sidor osv, godkännes ej.
Trackback



www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!




Kattakvack.se MyShoebox.se AngelicaBlick.se
Columbine Smille @ Freshnet.se Eddo @ blogg.se LeBlogDeBetty.com
KarinBylund.se Ems



RSS 2.0