handsmyckning extra allt

Skrivet 2009-10-31 @ 01:22:03 i allmänt



Foto från
Jak&jil

Halloween idag, naglar som smycken kanske är något som hör hemma där -eller vad säger ni?


TÄVLING: Vinn en fin berlock, i samarbete med bracy.se

Skrivet 2009-10-30 @ 22:14:41 i TÄVLING



Nu har du chansen att plocka hem en fin berlock från underbara smyckessidan BRACY.SE!
Allt du behöver göra är att gå in på bracy.se, välja en berlock och sedan kommentera vilken berlock du vill ha i detta inlägg (glöm ej fylla i din mail).

Tävlingen pågår tills den 6 November jag säger stopp! (Men högst till den 10 Nov). Passa på nu att tävla här hos mig, på en sida som inte har tusentals besökare så ökar ju chanserna att vinna ;) Berlocker är jättefint tycker jag, man behöver ju inte sätta de på ett armband, varför inte hänga de i halsbandet eller på skon?

>> Gå till Bracy.se och välj ut en berlock!

TÄVLING AVSLUTAD! TÄVLING AVSLUTAD! TÄVLING AVSLUTAD!


har upplevt min första bloggtorka...

Skrivet 2009-10-28 @ 12:52:46 i allmänt
Sjukt dålig uppdatering på bloggen senaste tiden, jag vet! Känns jättetråkigt, men har varken haft ideer (och jag brukar ha så mycket ideer att mitt huvud nästan spricker), eller tid. Jobbat en hel del, haft födelsedagsfiranden m.m. Jobbar i princip varje helg också vilket inte känns så jättekul...


Bild: Style.com/Tommy Ton

Men då undrar jag, vad är det ni tycker om att läsa på den här bloggen? Vad fastnade ni för, vad är kul, vad vill ni se mer av? De finns iallafall några trogna läsare, så kom ut ur mörkret och presentera er!

Som tröst för dålig uppdatering kör vi en rolig tävling, kommer upp innan helgen!


sista dagen: fraktfritt hos chicy.se

Skrivet 2009-10-25 @ 14:29:41 i shopping

Om du hade tänkt beställa något från Chicy.se så passa på genast! Idag är nämligen sista dagen för deras "fri frakt" erbjudande, och de har massor av fina accessoarer och kläder!


de ultimata smyckeshållarna från mihi.se

Skrivet 2009-10-24 @ 23:18:20 i shopping

Dessa två smyckeshållare är perfekta för dig som har samlat på dig en hel del örhängen och annat fint genom åren! Kostar 499 kronor styck och kommer från mihi.se, både snygga och praktiska!

Läs även: Ordning & Reda


fixa mary-kate olsens sköna stil

Skrivet 2009-10-22 @ 23:29:31 i fixa stilen/inspiration
Mary-Kate olsen är känd för sin stil, alltid otroligt snyggt klädd fast med ett "jag har bara slängt på mig något" intryck. Stilen fixar du enklast med oversized koftor, som gärna får blandas med något mer glammigt plagg under, remsandaler, smycken, runda solglasögon och såklart: en stor skinn väska!



Skinnväska, ASOS.COM 883 kronor // Skor, skotrend.se 398 kronor // Armband med text, chicy.se 189 kronor // Runda solglasögon, ASOS.COM 132 kronor.


5 snygga accessoarer med dragkedjor

Skrivet 2009-10-21 @ 17:23:54 i shopping

Dragkedjor är hett i höst och vinter!

Ankelboots
, Yesstyle.com 800 kr // Blombrosch, Accessorize // Örhängen, Marc by Marc jacobs 50euro // Kuvertväska, ASOS.COM 497 kr // Handskar, TopShop


ja må jag leva

Skrivet 2009-10-21 @ 10:56:59 i allmänt
Idag fyller jag 20 år! 20 år ung, det är grejer det! Har fått fin fina presenter också, än så länge har jag fått ett par Converse (DE ÄR SÅ RENA OCH VITA!), skinnhandskar med nitar m.m. Sjukt nyfiken på vad pojkvännen kan ha hittat på, haha! ;)


Av lillesyster ska jag få välja ett halsband från sidan "Cupcakes & Mace". Då vill jag ju självklart ha lite råd, vilken färg ska jag välja på texten? Jag känner för något som inte är vitt eller svart. Vad tycker ni?


elin "Dollyblond" delar med sig av sina bästa tips för dig som vill designa smycken

Skrivet 2009-10-20 @ 23:18:28 i profil

Elin heter tjejen bakom den fina modebloggen dollyblond.se. Hon är kreativ och rolig att följa, och på bloggen lägger hon ut och säljer sina egna handtillverkade smycken under märket "Rock&Doll". Jag tyckte att Elin var så pass duktig och inspirerande att jag kontaktade henne för att få svar på lite frågor, och be henne dela med sig av sina bästa tips för alla andra som också är sugna på att göra egna smycken.

Hur kom det sig att du började göra smycken?
-Jag ville göra en enkel svart outfit roligare och mer uppstylad, så jag fick ett craving efter
smycken som kunde göra det för min outfit. Eftersom att jag är väldigt kreativ och säker på
att jag kan göra allt jag får för mig - så testade jag och lyckades!

Vilka material använder du dig oftast av?
-Jag använder mig utav kedjor, vilka är metallfärgade. Blir även ett väldigt pillrande med små ringar att fästa kedjorna i och så vidare. Det är inget för mina långa gelenaglar egentligen.

Vart finner du inspiration?
Genom att läsa modemagasin så snappar jag upp många ideer. Oftast ser jag en bild på något jag gillar och så tolkar jag den på mitt sätt och skapar något som är mer "jag" med utgång från bilden.

Beskriv din stil med 3 ord!
Flickig, uppstylad och detaljrik.

Och slutligen, har du några tips till andra tjejer som är sugna på att skapa sina egna smycken och accessoarer?
Att våga! Våga göra fel, ha tålamod, ge inte upp och kämpa tills du gråter! Även att testa att se saker från andra perspektiv. Jag försöker tänka mycket outside the box. En kedja är inte bara en kedja, det kan bli ett örhänge, ett
väskhandtag eller hänga i stöveln. Det finns så mycket ideer som kan kläckas om man är openminded, och vågar pröva saker som inte är självklara för andra.

Tack Elin!
>> Besök Dollyblond.se


finanskrisen har lyft fram accessoarerna och den egna kreativiteten

Skrivet 2009-10-20 @ 18:55:52 i allmänt

Har även du sett sambandet mellan finanskrisen och att accessoarer blivit så extremt mycket populärare? Sedan vi gick in i en finanskris har många börjat köpa smycken istället för en ny festklänning, och många har börjat fixa till sina plagg och detaljer själva.

Vad tror du?


scorett inspireras av de hetaste märkena just nu

Skrivet 2009-10-20 @ 17:46:20 i shopping

Scorett inspireras av stora kända märken som Alexander Wang, vilket är väldigt tydligt om man kollar på deras kommande kollektion. Denna sko är från Alexander Wangs s/s 2010 kollektion, och Scoretts version av skon kommer att komma i butik under hösten/vintern, och har redan blivit ordentligt hypad på nätet. Frågan är om det bara "inspireras av", skon på bilden här ovan är rätt sagt ganska identisk...

Är det något ni vill köpa, eller tycker ni att det är moraliskt fel att kopiera andra designers?


vad modebloggarna skrivit mest om på sista tiden inom accessoarer

Skrivet 2009-10-19 @ 01:25:12 i allmänt

1. Skorna från Alexander McQueens s/s 2010 visning. Ja, jag vet att han är ett geni. Men de här skorna är så otroligt läskiga, det är obehagligt att titta på dem (!). Som någon gammal alien film. Men ja, jag kan inte låta bli att titta, och titta, och titta för att fascineras lika mycket varje gång.

2. Jimmy Choo for H&M. Behövs väl ingen förklaring? Datumet är den 14 November i utvalda butiker och på nätet. Men jag antar att ni redan har en speciell klocka som räknar ner?



3. Hur man enklast hottar upp sina skor med coola detaljer. Alla vill "göra det själv", dock är det många som väljer att köpa färdiga "sko detaljer" att sätta runt skaftet på sina stövlar. Vad tycker ni, ska vi också försöka? Eller räknas mina nitade skor?

4. Pälsmössan. Jag har då valt att inte skriva om den. Varför? För jo, jag tycker också att de är sjukt fint men jag ser så otroligt ful ut i det. Bitter med andra ord! ;)

Vad tror ni blir nästa accessoar trend som modebloggarna kommer att diskutera om?


inspiration för olika axel utsmyckningar/fixa detaljerna själv!

Skrivet 2009-10-18 @ 21:59:22 i snygga detaljer



De markerade axlarna är en stor trend i höst/vinter, tack vare designers som bland annat Balmain. Markera dina egna axlar med höstens stora trenddetaljer, det kan göra vilken tråkig sweatshirt som helst till ditt trendigaste plagg i garderoben. Exempel på vad du kan pryda axlarna med:

Nitar, paljetter, kedjor, paljettremsor, eller varför inte en blandning av flera? Låt din fantasi go crazy, gå in i en hobby affär och inspireras av materialen, köp även med dig nål och tråd, eller kanske lim om det behövs?

Har du planer på att pimpa ett eget plagg?


handsmycke + kors = fullträff

Skrivet 2009-10-18 @ 19:29:24 i shopping

Någonting som är inne just nu är handsmycken, många kreativa och coola tjejer gör sina egna handsmycken. Men vill du ha ett färdigt så har jag hittat detta hos Bracy.se, som även har en liten berlock i form av ett kors, och smycken med kors är även det väldigt populärt för tillfället. Hos Bracy.se kan man även köpa lösa berlocker, så har du redan ett handsmycke kan du spana in det!


höstens trendigaste detaljer

Skrivet 2009-10-17 @ 11:49:07 i snygga detaljer

Några av de detaljer som ligger i fokus i höst/vinter är nitar, paljetter, dragkedjor, kedjor och spännen. Det jag tycker är så kul i höst är att man kan fixa dessa detaljer själv; Du kan tex sy fast kedjor, nitar eller paljetter på axlarna på en klänning, eller varför inte hänga kedjor runt skon? Ingenting är omöjligt!

Vilken detalj tycker du är snyggast i höst?


baby you'll be famous, chase you down until you love me, papa-paparazzi

Skrivet 2009-10-17 @ 11:21:15 i shopping



Kolla vilken cool kuvert väska i form av en tidning! De kommer ifrån märket "PapaRazzi" och säljs hos ASOS.COM för ca 500 kronor styck. Är de coola eller skitfula?


smycken som skriker tacky!

Skrivet 2009-10-16 @ 22:28:21 i shopping

Fast TACKY är ju så sjukt coolt! Dessa smycken är från Melody Ehsani, och de är riktigt färgglada, kaxiga, tacky och sjukt galna. Det går inte riktigt att beskriva, klicka er in på hemsidan och spana in själva. För ett par månader sen var "POW!" ringen väldigt omskriven, nu är det pistolringens tur. Men coolast är att man kan få ett smycke med eget val av text och färg. Vilken fantasi de måste haft när de gjorde dessa!


today i was frontpage news

Skrivet 2009-10-16 @ 19:55:40 i allmänt

Jag var på blogg.se's förstasida idag vilket bidrog till lite nya läsare! Satan i gatan vad glad jag blev över att lilla jag fick mina "15 minutes of fame" och alla söta kommentarer värmde verkligen :) Hoppas ni inte bara ramlat in här idag utan fortsätter att ramla in flera gånger (Bloglovin' ikon finns till höger om du vill följa mig). Tyvärr kommer det kanske bli lite tunt med inlägg under helgen, kommer att jobba och festa om vartannat, men fortsätt spana in!

Tack tack tack Karin för att du gav mig en liten plats på stjärnhimlen under en dag :)


pimp my weekend vecka 42

Skrivet 2009-10-16 @ 00:02:04 i shopping

Detta skulle gärna få förgylla min helg! (Även om arbete är det jag kommer ägna mig åt hela helgen)...
 Handledsvärmare med paljetter, mina händer är alltid iskalla! De här kommer från TopShop.
 OPI'S "Barefoot in Barcelona", från OPI'S nya Espana kollektion. Den perfekaste nagellacks färgen i höst!
 Ett tjockt kedjehalsband, just nu känns de flerradiga långa kedjehalsbanden lite uttjatade, jag vill kunna byta av ibland med ett kort och tjockt i guld! Det på bilden är från ASOS för ca 132 kr.
 Smycken med kors! Det är sjukt snyggt, det här kommer från Golddigger och blir ditt för 995 kronor.
 Chanel väskan, en klassiker som jag inte äger. Finns hos vintage-paris.com för 1600 Euros.


h&m presenterar jimmy choo kampanjen

Skrivet 2009-10-15 @ 23:50:27 i nyheter
Ursnygg kollektion, och ursnygga kampanj bilder. Kolla bara själva!




Ni har väl inte missat tävlingen på H&M's facebook sida? Du kan vinna en plats först i kön på lanseringsdagen, spana även in bilderna i deras fotoalbum, massa härliga detaljfoton! Själv tror jag att jag jobbar den dagen, ska ni köa?


streetchic till våren?

Skrivet 2009-10-15 @ 13:42:57 i shopping
En förutspådd trend till våren är det sportiga modet, vilket jag hoppas utvecklas till att det blir inne med street stilen. Jag ÄLSKAR street stilen, tjejer som verkligen kan bära upp den är bland det coolaste som finns. Så, jag hoppas vi alla får se ut som M.I.A i vår.

Halsband med kassett, GIRLPROPS.COM $24.99 // Väska från ADIDAS, ASOS.COM ca 330 kr // Läppglans, H&M 49,50 kr // Peaceörhänge, COCOO.SE 195 kr // Röd klocka, TRIWA.SE 895 kr // Lila Reebok sko, ASOS.COM ca 600 kr


onsdags cravings vecka 42

Skrivet 2009-10-14 @ 20:23:18 i shopping

Denna vecka är jag väldigt sugen på detta!
 ASOS.COM
har en grym rea, den fina ringen kommer därifrån och kostar ca 45 kr!
 Lindex har fått in ett par skinnhandskar med fuskpälskant, kostar 349 kronor.
 Diadem med rosett från H&M, 39,50 kronor. Tycker vi borde bli bättre på håraccessoarer!
 Prickiga strumpbyxor, allvarligt jag har typ letat överallt? Vart finns det?
 Stora broderade halsband, halsband som är gjorde med pärlor och stenar på tyg och knyts runt nacken vill jag ha nu nu nu! Piffar till en enkel svart tröja/klänning jätteenkelt. Detta från TopShop.
 Pälskragar, för jag vill ha min skinnjacka ett liiitet tag till. Denna från H&M och kostar 129 kronor.


rihanna är modevärldens nya darling

Skrivet 2009-10-13 @ 14:15:06 i stilkollen

Rihanna var en flitig besökare under modeveckorna i år, hon dök upp på en massa modevisningar och alltid helt klädd i den aktuella designerns kläder. Som ett plus böt hon om flera gånger per dag, grym planering och en grym stylist är vad hon har! Detta har resulterat i att Rihanna är modevärldens nya älskling, alla älskar nya otippade fashionistas!

Enligt vittnen så ska Karl Lagerfeldt (Chanels designer) nästan ha smörat för Rihanna på röda mattan! Jag tror att Rihanna blivit så populär inom modevärlden för att hon är modig, hon vågar klippa håret och vågar de svåraste trenderna. Några av höstens trender som Rihanna satte under modeveckorna var:

 Halsbandstrenden, hon var inte feg utan körde over the top.
 Höga stövlar, check!
 Markerade axlar
 Höga handskar
 Transparent
 Miss matcha guld & silver-trenden

Vad tycker ni om Rihannas nya stil?


rock over the top style

Skrivet 2009-10-13 @ 13:08:02 i fixa stilen/inspiration

Trasigt, kedjor och nitar.

 


Stickat och skinnkjol tillsammans med nitar, silver, guld, svart, armband och ringar.


internet guiden: nelly.com

Skrivet 2009-10-13 @ 00:27:58 i Internet guiden


Sidans namn: Nelly.com
Sidans adress: www.nelly.com
Kategori: Webshop
Säljer:
Kläder, accessoarer, smink och tillbehör
Målgrupp: Kvinnor & Män (samt Barn & Mamma). Officiell målgrupp Kvinnor & Män 18-35 år.
Ursprungsland: Sverige
Verksamma sedan: 2004

Om utbudet: Nelly.com har det mesta, här kan du hitta deras lite billigare kläder som går under egna märket samt en hel del märkeskläder! Nelly har speciellt lyckats med sin egna skolinje, deras egna skor har alltid hög trendfaktor till ett riktigt budgetpris! Samma sak gäller deras egna smycken.

Fraktkostnader/Tull: Tull tillkommer ej eftersom sidan är svensk (om du själv är bosatt i Sverige eller Europa). Fraktavgiften går på 39 kronor. Leveransen tar ca 1-5 dagar (beroende på betalningssätt). Ordrar lagda innan 12.00 skickas ut samma dag.


Tips!
Gå med i sidans nyhetsbrev så får du ta del av reor och erbjudanden som "gratis frakt" osv!


Har du handlat hos Nelly.com?
Dela gärna med dig av dina åsikter bland kommentarerna!


i vår dumpar vi alla smycken för lyx gnuggisar

Skrivet 2009-10-12 @ 22:53:48 i Trendspaning


Om vi ska tro Chanel, så kommer vi att dumpa alla lårsmycken i vår för att satsa på fejk tatueringar! Jag tror absolut att detta kommer att kunna bli en trend till våren, ser riktigt coolt ut med strasstenar som detaljer. Vad tror ni?


fina detaljer: tjocka kedjor på kläderna

Skrivet 2009-10-10 @ 15:04:29 i snygga detaljer

Vi har redan testat på att nita saker (skor) själva, detta kanske kan bli nästa projekt? Funderar att sy en liknande jacka som den från Chicy med guldkedjor, eller så kan man köpa kedjor och sy fast på en gammal kofta? Ap snyggt tycker jag! Vad tycker ni?

Bilder: Style.com, Glitzy, Chicy.


mer om bikboks nya sassymanii kollektion

Skrivet 2009-10-10 @ 13:18:20 i nyheter
I veckan landade BikBoks nya accessoar-kollektion "Sassymanii" i butikerna, här är några av mina favoriter!



BikBok själva skriver att för inspiration har de spanat in de färgglada och roliga trenderna i Tokyo, såväl som de senaste internationella trenderna.


det ska vara prickigt på benen i höst

Skrivet 2009-10-09 @ 01:07:17 i Trendspaning

Bloggen "JakandJil" gör mig helt galen, för mycket fint och inspirerande på en gång! På bilderna av när modefolket anländer till de olika modevisningarna är det bara att bocka av alla höstens trender, en efter en. Och här har ni en som har konstaterats av flera modespanare; de prickiga strumpbyxorna. Foto av Tommy Ton.


Vad tycks?


en ny favorit i smyckeslådan/ÄNTLIGEN!

Skrivet 2009-10-09 @ 00:04:25 i favoriter


Tänkte bara visa en ny favorit i smyckeslådan (ursäkta hemsk webcam-kvalite, haha!). Jag har små taniga "e.t phone home" fingrar typ, och har inte hittat en enda ring som inte ramlat av! Men äntligen sprang jag på denna inne på Gina Tricot idag, fanns i storlek XS och kostade 99 kronor.
Tyckte den var rätt fin också, trots att de är lite "strass" på som jag har lite svårt för ibland.

P.S Ni har väl inte missat att de nu går att följa mig med bloglovin? How nice!?


originella och handgjorda smycken från littersf

Skrivet 2009-10-07 @ 11:18:35 i shopping

LitterSf är en webshop fulladdad med handgjorda och coola smycken, inte super billigt men helt oslagbart om man vill inspireras till att göra egna kedjesmycken! Jag har aldrig testat göra smycken förut, men hur svårt kan det vara? ;)


mix it up with some color

Skrivet 2009-10-07 @ 00:27:59 i fixa stilen/inspiration

Just nu inspireras jag mycket utav Dsquared's visning för höst/vinter 2009. På bilderna kan ni se hur coolt det kan bli att matcha sina rockchica smycken med annat än bara svart. Blanda det rockiga med rutiga lantliga skjortor så får du en grymt cool rock stil!

Ska man tro Dsquared så är truckerkepsen snart tillbaka på tapeten igen, så blanda allt! Dina nitarmband och kedjehalsband med jeans, skjortor, leopard, högklackat och stora it-bags.


nita dina skor: liten förklaring

Skrivet 2009-10-06 @ 15:44:07 i how to
Nu är jag klar med första paret av mina nitskor, har valt att än så länge bara göra utsidan. Till en sida på en sko har det gått åt ungefär 90 nitar! Så fler ska införskaffas.

Mina skor köpte jag på DinSko för 299 kronor, vågade inte riktigt lägga 700 kronor på ett par Converse eftersom jag var osäker på hur resultatet skulle bli. Men snyggast blir det dock på ett par svarta skor med vit gummisula och vita snören, det "ramar" in nitarna bättre! Det är tyvärr inte helt lätt att få tag på tygskor på hösten, de på Cheap Monday var slut, likaså på Deichmann.

Nitar köpte jag på PunktShop som ligger i Stockholm, där kostar 10 stycken nitar 10 kronor. Jag köpte 100 stycken (10 påsar alltså), det räckte till en sko. Verktyg fyndade jag i Pappas verktygslåda: Någonting stadigt och lite vasst att göra hål med. En liten spetsig sax att utvidga hålen med, och så trycker du i niten i hålen och böjer in ändarna på insidan med en tång! Kolla YouTube här! Det är lite krångligt på de nedersta raderna då du kommer bak till hälen, eftersom det sitter en förstärkning där, man får ta i ordentligt!

Och nu ska jag bara införskaffa lite fler nitar så nästa sko kan bli klar den också! Sen får vi se om jag kanske gör insidorna också... Jobbigaste delen är de nedersta raderna vid hälen, just pågrund av den där jäkla förstärkningen, så var beredd på att bli lite öm i fingrarna och svära en del. Men resultatet blir snyggt!


my wishlist

Skrivet 2009-10-06 @ 11:59:36 i allmänt


Min födelsedag är snart här, och jag har faktiskt ingen aning om vad jag önskar mig. Eller jag menar, jag önskar mig det på bilden... Men önska i ena handen och **** i den andra så får du se vilken du får mest i ;) Min kära familj kommer då med andra ord INTE att köpa en Prada väska, men så heter det ju Önskelista också.


den midnattsblåa väskan

Skrivet 2009-10-06 @ 11:05:55 i shopping

Blev lite småttförälskad i denna mocka/skinn väska ifrån ASOS.COM, älskar kombinationen av svart och mörkblått med guld detaljer!


ett evighets projekt...

Skrivet 2009-10-02 @ 12:03:13 i allmänt

Såhär ser det ut nu, jag säger bara AJ! Mina fingrar...


accessoar checklista: höst 2009

Skrivet 2009-10-01 @ 22:21:54 i shopping

I höst är detta allt du behöver införskaffa för att piffa till din gamla favorit tunika och göra den supertrendig! Eftersom det är den 1 Oktober idag så betyder det att hösten nu är här på allvar (och jag fyller snart 20..)
 Kedjehalsband, detta kommer från ASOS.COM
 Ringar, silvriga, guldiga och svarta. Flera på varje hand. Denna från H&M.
 Nitarmband, armbandet på bilden kommer från COCOO.SE
 Handskar, med tuffa detaljer! Detta par från TOPSHOP.
 Leggings/tights med detaljer, dessa med paljetter från LINDEX.
 Broscher, kan piffa upp och drapera det mesta. Denna från H&M.

Har även införskaffat ett par skor idag och 100 stycken nitar. Rapporterar mer om det senare, men det är mycket jobbigare än vad jag trott (kramp i fingrarna)! Hittade ett par skor på DinSko för 299 kronor (dock har de tyvärr svart sula, hade velat ha vit). Och nitar kostar 1 krona styck på PunktShop (ligger i Stockholm).





www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!




Kattakvack.se MyShoebox.se AngelicaBlick.se
Columbine Smille @ Freshnet.se Eddo @ blogg.se LeBlogDeBetty.com
KarinBylund.se Ems



RSS 2.0