summering av vecka 4

Skrivet 2010-01-31 @ 22:30:21 i blogazine

Ännu en vecka är över, och så går vi in i en ny månad. Vårnyheterna har börjat hitta in i butikerna, och även i bloggvärlden märker vi av en vår-hysteri. Glöm nu inte att tävlingen avslutas på Onsdag, så passa på! Förra veckan hände detta på the Statement.

Vilka skor bör ej bäras på en begravning? Läs 4 viktiga punkter om skor här!
Debatt // Är det okej att Mona Sahlin bär väska för 6000 kronor?
I vår är det denim och western tema som gäller, såhär fixar du stilen!
Jag är trött på vinter och kyla, och Accessorize gör det värre med fina strandaccessoarer.
Jag suktade efter en fin väska från asos.com.
På H&M's barnavdelning kan man fynda dessa snygga skor!
Jag erbjuder alla mina läsare att få små "klistermärken" som ofta syns på mina collage.
I vår gör den militärgröna jackan comeback, matcha den snyggast med guld!
Make a statement v.4: Vilken solglasögon typ är du?
Spana in dessa galna väskor, ren och skär väskkonst!
Inspireras av fina bilder där rock möter bohem.
Scorett har några riktigt snygga accessoarer påväg ut i butikerna just nu...
...Och även en hel del fina skor!
Topshop's senaste kollektion "Club Tropicana" har en massa godbitar värda att spana in.
När kreativiteten smyger sig på brukar jag sysselsätta mig med att rita, ser du vad det är?
En liten smygtitt på Glitters vårkollektion för 2010!

Dagens accessoar:
28/1: Armband från Urban Outfitters.
29/1: Alexa Bag från Mulberry.
30/1: Armband från Hultquist.
31/1: Kilklackar från Eurosko.

I veckan har bloggvärlden haft någon slags hysteri över ett ursnyggt halsband från H&M, 199 kronor (finns i butik).

- Loweo bar det utanpå en secondhand skjorta.
- Kenza bar sitt till klänning på Elle-galan.
- Dollyblond gillar att halsbandet kan lyfta vilken outfit som helst.

Kontakt: [email protected]

en liten smygtitt på våren hos glitter

Skrivet 2010-01-31 @ 22:01:40 i nyheter


Här får ni en liten smygtitt på vad som komma skall hos Glitter i vår! Ser ganska lovande ut tycker jag, håller ni med? Bilden kommer från Emma Danielsson.

när kreativiteten smyger sig på...

Skrivet 2010-01-31 @ 19:53:10 i allmänt

När jag ser inspirerande outfits eller andra fina saker så brukar jag klippa ut det ur tidningar och göra kollage, som jag sätter upp inne i garderoben. Jag vill ju självklart ha med alla mina favorit outfits från vårens visningar, så jag minns detta när det väl är vår. Men jag har ju ingen skrivare, så nu har jag fått för mig att illustrera kläderna själv. Så kan det gå när jag känner mig kreativ och inte lägger den energin på bloggen.

Ser ni vilka två märken jag inspirerats av ovan? Hemskt sugen på att sy en sådan där klänning med hjärt-ringning...


sko med kilklack och högt skaft

Skrivet 2010-01-31 @ 14:24:28 i dagens accessoar

Denna modellen på skor tror jag att vi kommer få se en del av i vår och sommar, iallafall om vi handlar på Eurosko. De har en hel samling med skor som börjar som en öppen sandal, för att sedan ha ett skaft som går upp som på en stövlett. Just denna kostar 799 sek, och jag tycker faktiskt att den är rätt cool!
Vad tycker ni?


välkommen till club tropicana

Skrivet 2010-01-30 @ 19:00:36 i nyheter

Topshop släppte i dagarna ännu en ny kollektion, under namnet Club Tropicana. "Get ready to go tropical! It's time for bold, bright, sassy streetwear" har Topshop.com själva skrivit om kollektionen. I kollektionen kan man blandannat skåda sneakers, väskor och färgglada accessoarer.

nyheter från scorett

Skrivet 2010-01-30 @ 12:06:19 i nyheter

Här är några av de nya skorna som är påväg ut i Scoretts butiker just nu! Ankelbootsen längst ned till höger med den coola klacken suktade jag hemskt mycket efter i höstas, jag var helt säker på att jag skulle köpa dem. Men nu känns de faktiskt inte så jätteattraktiva längre. Snygga är de allt, men lite trött på svart, nitar och dragkedjor är jag endå.

Däremot går allt i konjaksfärgat hem, likaså den marina stilen. Alexander Wang kopiorna är himla snygga de med, men så är de ju kopior också.

fina armband från hultquist

Skrivet 2010-01-30 @ 11:54:43 i dagens accessoar


Perfekta armband från Hultquist till er som tröttnat på svart och nitar, och vill smygstarta våren redan nu. Hittade dessa fina armband tack vare fina  myshoebox.se. Tänk er armbanden tillsammans med tunna tunikor eller fina maxiklänningar. Finns hos Nelly.com och kostar 499 respektive 479 sek. Klicka här.

oväntat fina accessoarer hos scorett

Skrivet 2010-01-29 @ 23:15:30 i nyheter


Jag klickade mig in på Scoretts hemsida för att spana lite på deras skonyheter, och av en slump hamnade jag på accessoar avdelningen. Gissa då om jag blev lite överraskad när jag såg alla dessa fina accessoarer! Massvis med fina armband, halsband och väskor som tydligt är inspirerade av dyrare designer märken, men till ett betydligt billigare pris! Accessoarerna borde landa i butik snart, och priserna på tex armband ligger mellan 100 och 200 kronor.

Gillar/Gillar inte?


mulberrys alexa leather bag

Skrivet 2010-01-29 @ 12:13:40 i dagens accessoar

Om det är någon designerväska jag suktar efter just nu så är det denna! Mulberrys omtalade Alexa bag (efter stilikonen Alexa Chung), i den trendiga vårfärgen senapsgult. Det kan faktiskt vara så att det var just denna väska jag stod och dregglade över inne på NK i förra veckan, och om jag har rätt så fanns den även i mörkblå och konjak. Priset ligger på ca 9000 sek, om du vill dreggla mer så finns den här.

Glöm nu inte att vara med i tävlingen (avslutas 3e Februari) och i veckans "Make a Statement!".

inlägg nr 200: rock bohem

Skrivet 2010-01-29 @ 10:35:43 i fixa stilen/inspiration

Underbart fina och inspirerande bilder fotograferade av Michael Scwartz för tidningen Black Magazine. En härlig kombination av rockigt och bohem tycker jag. Spana in alla fina smycken och inspireras du med!

galen väsk konst för dyr peng

Skrivet 2010-01-29 @ 00:43:26 i allmänt

Det kanske ser ut som en prydnad som man hittar hemma hos en glitter älskande samlare, men så fel man kan ha! Detta är sann väsk konst, signerad Judith Leiber från Budapest. Enligt mig är väskorna mer prydnad än användbart, men de har burits av många fina damer på fina fester och priset på tex Ganesh väskan ligger på €6,364. Finns att köpa här.

Vad tycker ni om väskorna?

make a statement // vecka 4: vilken solglasögon typ är du?

Skrivet 2010-01-28 @ 21:45:47 i make a statement


Satan vad jobbigt det är att försöka blogga när ingenting fungerar, haha! Men nu verkar dock allt vara igång som vanligt igen förutom statistiken, så här kommer veckans "Make a statement!".

Denna vecka vill jag veta vilken solglasögon modell ni föredrar? Wayfarer, Aviators, Clubmaster? Kanske spetsigt som hos Alexander Wang, eller runda som hos Milly? Hjärtformade? Svart, brunt, genomskinligt eller galna färger? Berätta allt! Själv satsar jag nog på Wayfarers även om jag tycker att Aviators är väldigt snyggt, men jag väljer det som jag tycker passar mitt ansikte bäst helt enkelt!

Svara bland kommentarerna eller på din egen blogg (som en liten bloggutmaning, länka då till din blogg här), du får låna bilden ovan om du vill!

Nå?

armband från urban outfitters

Skrivet 2010-01-28 @ 14:47:01 i dagens accessoar

Brett armband i silver från Urban Outfitters, blir ditt för 16 pund. Passar perfekt både till den coola rockstilen och till den sköna bohemstilen. Allt beroende på vad du matchar det med!

army loves gold

Skrivet 2010-01-28 @ 00:20:03 i shopping

Armband i form av en orm, cocoo.se 165 sek // Långa örhängen, Asos.com 93 sek // Axelbrosch, Vivistyle 129 sek // Knuckle ring, KyssJohanna 299 sek // Ring med svart sten, Mango 199 sek.

Vad tycker ni om trenden, och vilka accessoarer skulle du matcha den med?

webdesign: små "klistermärken"

Skrivet 2010-01-27 @ 01:11:05 i design

Jag ÄLSKAR att leka i Photoshop, jag är en sann Photoshop nörd kan man säga och förevigt trogen detta underbara program. Ni är många som ställer frågor om mina kollage osv, och allt detta görs i Photoshop CS. Så nu vet ni. Ni är även många som hör av er och vill ha lite hjälp, tips och tricks, ställer frågor om specifika "effekter" osv.

Jag tänkte därför ge ett tips och ett erbjudande till världens bästa bloggläsare! Ni som frågat angående små saker i kollagen som jag alltid använder och alltid ser likadana ut; Använd er av vectors/penslar/symboler osv! Fixa till en ikon, och spara den som någon av dem. Eller ladda ner från nätet osv. Vectors är färdigutskurna bilder som ligger i en Photoshop fil, man öppnar filen och kopierar in bilden på sitt kollage eller liknande.

Jag har gjort dessa små "stickers" till de som är intresserade. Du kan öppna och använda dem i Photoshop (.psd fil), och du får självklart göra ändringar som förminskning av dem eller kanske ändra färg. Det enda jag kräver är en länkning tillbaka hit för lite cred! Är du intresserad? Kommentera nedan eller kontakta mig på [email protected] så skickar jag dem till din mail så fort som möjligt!


fyndat på H&Ms barnavdelning

Skrivet 2010-01-26 @ 23:59:26 i shopping

Idag slog jag till på dessa skor från H&Ms barnavdelning, för det löjligt billiga priset 149 sek. Har spanat på dem ett tag inne på webshopen där de tyvärr är rätt slut i stora storlekar, men i butik fanns en del kvar! Dock ganska små i storlekarna tycker jag, tog ett par 38:or vilka satt ganska exakt medans jag tror att jag har ungefär 37 på Converse. Så velar du mellan två storlekar, välj den större!

i want you, you pretty thing!

Skrivet 2010-01-26 @ 18:17:50 i shopping

En alldeles perfekt vårväska! Äkta skinn och kommer i de två våriga färgerna creme och gul, och självklart även i svart (snark). Gul eller creme, creme eller gul? Vad tycker ni? Finns att köpa här.

i wish you were here with me, walking on the beach in hawaii...

Skrivet 2010-01-26 @ 12:14:11 i shopping
Nu blir jag galen snart, jag längtar verkligen efter ett varmare klimat! Ramlade in på Accessorize "strandavdelning", och såg alla fina saronger och hattar. Spana bara in produkterna nedan!


Massa snygga saker! Klicka dig in här om du vill se mer.

wild wild west år 2010 // så fixar du stilen

Skrivet 2010-01-26 @ 02:17:18 i fixa stilen/inspiration
Jeans är en av vårens stora trender, och då gäller det allt ifrån hel stylat med jeans från topp-till-tå till enstaka jeans detaljer som skjorta, jacka, kjol, väska osv. En av de visningarna som fått mest uppmärksamhet är D&G's, de visade upp en modern western tjej där denim är grunden. Här kommer lite inspiration, samt en del nyckel accessoarer för att sno stilen!


Aviators är ett måste för en cowboy! Dessa är ett riktigt kap, kostar ynka 140 kronor hos asos.com.
Skärp, använd snygga skärp för att bryta av eller för att dela upp. De på bilden kommer från Gina Tricot (99 kronor) samt Topshop.com (35 pund).
Stövlar är även det ett måste för en western look, de här kommer från have2have.se och kostar 250 sek.
Accessoarerna går i cognacsfärgat.
Knyt en liten scarf runt halsen för att pricka in stilen.

Jag tycker outfiten högst upp till höger är GRYM! Vad tycker ni?

debatt: mona sahlin och hennes louis vuitton

Skrivet 2010-01-26 @ 00:43:53 i allmänt

Nej men allvarligt kära läsare, förstår ni att detta blev en nyhet för första sidan? Jag tycker att det är så förbaskat töntigt! För er som vill ha en snabb uppdatering på ämnet: Mona Sahlin har en väska från Louis Vuitton, värd 6000 kronor. Skit tidningarna snappar upp detta snabbt som attan och svenska folket blir upprörda över att hon spenderar "deras" skattepengar på väskor.

S-K-R-A-T-T-R-E-T-A-N-D-E! Tycker ni inte? Varför, varför ska hon inte få ha en väska från Louis Vuitton? Saxat från Aftonbladet: "6 000 kronor. För vissa är det en halv månadslön efter skatt. För Mona Sahlin: priset på en handväska." Detta är så töntigt vinklat, Mona Sahlin har tydligen EN väska. Hon slänger inte pengar på nya märkesväskor varje vecka. Alla kvinnor har rätt till en väska av fin kvalité och i princip vem som helst kan ganska snabbt spara ihop till en likadan. Jag tycker ni ska läsa Jonna Bergh Wahlströms syn på saken här, så förstår ni vart jag vill komma.


4 viktiga punkter om skor

Skrivet 2010-01-25 @ 21:53:09 i läsvärt



Det finns en hel skodjungel där ute i shopping världen, och kanske även på golvet i just din garderob? Det finns en del punkter som kan vara bra att tänka på när det kommer till det älskade ämnet skor. Även om jag är för att man ska ha kul och våga testa allt, så finns det några regler som är klassiska.

Komfort - Du kanske har hittat världens vackraste skor, kärlek från första sekunden, de kanske till och med är dina drömskor? MEN, du kan absolut inte gå i dem. De är som stöpta efter Barbiefötter. Här gäller det att förtränga skorna och gå vidare snabbt, för det spelar ingen roll hur många sulor du lägger i dem eller hur mycket du försöker töja ut. Kan du inte gå i skorna så kan du inte gå i dem, plåga inte dig själv. Hitta riktiga skor istället och låt Barbie ha sina ifred.

Tillfälle - Tänk på att dina festskor kanske inte passar så jättebra till vardags. De knallröda strippar-klackarna kanske inte passar så bra på din mammas mosters begravning. Dina skönaste, men mest slitna sneakers kanske inte passar så bra på en jätteviktig arbetsintervju. Självklart ska man ha kul och piffa upp vardagen med roliga skor, men välj ändå dina tillfällen. Är du osäker? Välj ett par svarta pumps, då kan det aldrig bli fel!

Anpassa - Anpassa dina skor lagom till din outfit (FÖR anpassat är tråkigt, men anpassa lagom). Se och lär av tex Lady Gaga, som ofta bär beiga pumps till sina galna outfits. Har du dock en enkel outfit, pimpa upp den med roliga skor! Var inte rädd för färg, färgglada skor kan lyfta en hel outfit. Men, självklart också sänka den.

All in! - Fundera på vilken look du vill ha, vad vill du signalera med dina skor? Fega inte!

Vilken skomiss tycker du att man bör undvika?


summering av vecka 3

Skrivet 2010-01-25 @ 12:05:47 i blogazine


Då var det redan en ny vecka igen, och med det kommer ett nytt nummer av Statements Blogazine! Missa nu inte tävlingen som håller på just nu i bloggen, där du kan vinna 3 fina ringar i äkta silver från Milasilver.se, tävlingen kommer att pågå till den 3e Februari. Så passa på nu! Idag är det även löning, så trevlig shopping!

Att köpa/längta efter/drömma om en vecka innan löning. Lista med ha-begär!
Fixa sista touchen av bohem med ett mintgrönt lack på naglarna.
Styla byxdressen som hos Milly s/s 2010 för en feminin party look!
Hur stylar man mjukisbyxan? Är det snyggt, eller är det hemskt?
Make a statement! 3 frågor om hur du vill ha din väska i vår.
TÄVLING! Vinn 3 fina ringar från Maria Laakso/Milasilver.se.
Kate Moss for Longchamp, första smygtitten på en av väskorna.
Indiska släpper ny, lite mer exklusiv smyckeslinje.
Topshop hjälper dig att resa med stil med dessa fina resväskor.
Du har väl inte missat att H&M satt ner priset på Jimmy Choo resterna?
Sugen på en snygg ryggsäck? Spana in denna!
Fyra fina färgklickar som gör dig glad!
Accessorize satsar på väskor i blåa toner.
Klotterplank: Vårens väskdrömmar!

Veckans länkkärlek:
Caroline Lundh/Mini, är en sann fashionista ända in i hemmet. Spana in dessa fina bilder på hur det ser ut hemma hos henne!

Vill du tipsa mig om fina bloggar så kan du göra det här!

>> Gamla Blogazine.


klotterplank: vårens väskdrömmar

Skrivet 2010-01-23 @ 19:05:08 i klotterplank

Här är några av svaren på veckans "Make a statement", som handlade om vårens väskmode. Vill du också vara med och svara på frågorna så kan du göra det här, nya frågor kommer nästa vecka med ett nytt spännande och grav allvarligt ämne!

Verkar som om många av er drömmer om väskor i påsmodell till våren? Jag måste då passa på att tipsa er om att Topshop.com har fått in en massa fina i härliga färger!

bags and shoes has got the blues

Skrivet 2010-01-23 @ 18:25:41 i shopping
I vår är det som sagt färg som gäller på väskorna, och vi har redan kommit fram till att nude färger kommer att dominera tillsammans med gladare inslag som senapsgult och även den klassiska konjaksfärgade väskan. Mer då? Accessorize satsar iallafall stort på blått av alla dess slag i vår!


Marinblått är som alltid en stor trend varje sommar, men satsa även på färger som kobolt blå och väskor i denim! Spana in Accessorize sortiment här!

fyra fina färgklickar att bli glad av

Skrivet 2010-01-22 @ 23:32:43 i shopping

Nu är jag trött på mörkret och kylan, dags för färgchock! Här är fyra fina saker att bli glad av.

Klocka, Adidas/Ellos.se 775 sek // Ring med färgade stenar, H&M 49,50 sek // Blå mocka pumps, Asos.com 407 sek // Genomskinligt paraply med färgglada ringar, Miss Selfridge 12 pund.


backpacker

Skrivet 2010-01-22 @ 22:39:40 i shopping

Har du också drömt om sköna ryggsäckar sedan Louis Vuittons visning? Nu kan du skaffa din egna, för en betydligt billigare peng. Denna på bilden kommer från topshop.com och kostar 32 pund. Ruskigt snygg tycker jag!

du har väl inte missat...?

Skrivet 2010-01-22 @ 11:53:12 i shopping

...att H&M har satt ner priset på resterna som är kvar från Jimmy Choo hypen? Skorna som finns kvar ligger nu på ca 500 sek, och väskorna ungefär på samma pris. Så om det var något du suktade efter förut, klicka dig in på H&M här och se om din favorit reas ut!

stilig resa, önskar topshop.

Skrivet 2010-01-21 @ 13:29:23 i shopping

Är det bara jag som tycker att det vore så mycket roligare att packa om man hade en fin resväska? Topshop har väskorna som du aldrig vetat innan att du ville ha!

Tyvärr är de rätt små (jag packar alltid med mig halva garderoben), men de passar perfekt för en weekend eller liknande. Finns i flera färger, och de på hjul kostar 80 pund och de små kostar 45 pund.

Nu ska jag röra mig in mot stan för sushi och senare ska jag äntligen se Avatar! Välkomna hit alla nya läsare, kika runt i bloggen så kommer jag med nya inlägg ikväll igen /Anna

ny smyckeslinje hos indiska

Skrivet 2010-01-21 @ 00:55:46 i nyheter

Indiska har fått en ny, lite mer exklusiv smyckeslinje, där inspirationen kommer från Jaipur i norra Indien. Jaipur är en stad som är känd för sitt hantverk och traditionella smide, och är en symbol för det genuina men också det moderna Indien. Alla smycken i denna kollektion är tillverkade av 100% koppar och överdragna med silverplätering.

Jag har spanat lite på de stora, stela armbanden. Hemskt snygga och perfekta till det kommande vårmodet! Håller ni inte med?

kate moss för longchamp, första smygtitten

Skrivet 2010-01-20 @ 21:47:40 i nyheter

Kate Moss har varit väskmärket Longchamps ansikte utåt i fyra år, och kommer nu även att designa egna väskor för märket. "Kate Moss for Longchamp" kommer att släppa två nya kollektioner per år, med start från den 11e Februari i år.

Här är den första bilden som släppts på en av hennes egna väskor. Hon har berättat att hon ville göra enkla och stilrena väskor, och vill du se bilder på fler väskor så kan du klicka dig in här.

TÄVLING: Vinn 3 fina ringar från Maria Laakso/Milasilver.se

Skrivet 2010-01-20 @ 19:22:22 i TÄVLING

Tävling! Nu kan du vinna en "3 i 1 ring" från härliga Maria Laakso/Milasilver.se (värde 795 kr).

Ring-kombinationen är tillverkad i 925 sterling silver, även den svarta ringen i mitten är gjord i silver men är oxiderad. Ringarna är designade av Maria Laakso, och säljs hos Mila Silver -en smyckesbutik i en av Sveriges härliga sommarstäder, samt i webshopen milasilver.se.

Det fina med ringarna är att de aldrig går ur tiden, dessa ringar är i fin kvalite och du kan antingen bära de tillsammans eller matcha med en massa andra ringar! Det är med andra ord ringar som du kan ha med dig hela livet.

För att vara med och tävla behöver du endast kommentera detta inlägg med:
- Namn
- Mail (mycket viktigt för att jag ska kunna kontakta vinnaren)
- Samt svar på frågan: I vilken härlig svensk sommarstad har Mila Silver sin smyckesbutik?
Svar finns här!

Vi kör på denna tävlingen i 2 veckor, lycka till!

TÄVLING AVSLUTAD!

make a statement // vecka 3: vårens väskor

Skrivet 2010-01-19 @ 20:39:14 i make a statement

När jag började att pyssla med bloggar och hemsidor typ 2001-2002 någongång, så var det väldigt populärt med sidor som varje vecka postade roliga frågor att låta alla andra bloggare svara på (någon annan som minns FridayFive?). Nu återinför jag det, så det så!

Varje vecka kommer en ny eller flera nya frågor att svara på, antingen på din blogg (posta då länk till inlägget för oss andra nyfikna) eller bland kommentarerna. Vill du låna bilden ovan går även det bra! Låt oss nu göra detta populärt igen ;)

Fina, roliga och galna kommentarer kommer att postas på klotterplanket i slutet av veckan!

är det en mjukisbyxa, eller är det en byxa i mjukistyg?

Skrivet 2010-01-19 @ 17:08:24 i Trendspaning

Den stora snackisen i bloggvärlden just nu är mjukisbyxan, som spås bli en stor trend till våren. De flesta ställer sig skeptiska mot denna trend, men jag tror att man måste se det på ett annat sätt för att gilla det!

Den trendiga "mjukisbyxan", är inte alls lika stor och pösig som mjukisbrallorna man har på sig hemma. Byxan är välskräddad med knapp, blixtlås och är lite mer "morotsformad", med kanske till och med pressveck fram. Gråmelerat är en stor trend i vår, så byxan är som två modeflugor i en smäll.

Om jag vågar mig på trenden återstår att se, men jag tycker det är riktigt snyggt om man tex matchar den som här ovan! Byxan på bilden kommer från Asos.com, och bör matchas med ett par heels (halens.se).

Vad tycker ni?

jumpsuit: styla den som hos milly s/s 2010

Skrivet 2010-01-19 @ 15:24:06 i fixa stilen/inspiration
Jumpsuit med de hellånga benen kan vara lite halvklurig att styla och bära upp, inspireras av Millys visning för s/s 2010 så får du en feminin party look!


Jumpsuit, Asos.com 441 sek // Tjock kedja, Kappahl 89,50 sek // Guldigt halsband, Topshop 30 pund // Skor, Nelly.com 299 sek // Skärp, Topshop 25 pund.

Satsa på: Brett svart skärp i midjan och högklackat för att få till en snygg figur, addera sedan stora klumpiga smycken som går i guld (håll halsbanden korta så de inte hänger ner över plagget).
Sätt upp håret i en slarvig toffs och knyt fast ett stort svart band, catwalk till budgetpris!

Förresten, är det bara jag som tänkt på hur jobbigt det är varje gång man ska på toa iklädd jumpsuit?

chanel på naglarna blir pricken över i:et

Skrivet 2010-01-19 @ 15:21:25 i fixa stilen/inspiration

Hittade denna bild på första sidan hos Accessorize, riktigt snyggt och inspirerande med alla dessa fina armband till bohem stilen i sommar. Dessutom blir det mintgröna lacket som pricken över i:et! Som en god nyhet så finns det ett mintgrönt lack i Isadoras nya vårkollektion, som är en aning billigare än Chanel...

att köpa/längta efter/drömma om en vecka innan löning...

Skrivet 2010-01-18 @ 22:37:07 i shopping

Det är allmänt känt att Januari är en ganska lång och dyr månad, och det blir därför lite knappt med pengar såhär en vecka kvar till lön. Men då får vi passa på att längta efter saker att köpa när pengarna trillar in, och detta är några grejerna på min önskelista!



♥ Klänningen från Luellas vårkollektion är en dröm! Och drömma lär jag få göra för jag kan tänka mig att den kanske är en aning över min prisklass. Passar perfekt både till alla hjärtans dag och att leva i under sommaren, jag får hoppas på budgetvarianter helt enkelt!

♥ Detta är ju en accessoarblogg men lite kläder måste ju få plats. Förutom Luella klänningen trånar jag efter BikBoks college kollektion som släpps i butik vecka 5. College-jackorna är grymt snygga!

På bilden: Senapsgul väska, Forever21.com 26.80 dollar //  Skor med paljetter, H&M barn 149 sek // Brun klocka, Triwa.se 1295 sek // Handskar, Topshop.com 16 pund.

Vad drömmer ni om?


summering av vecka 2

Skrivet 2010-01-17 @ 20:27:31 i blogazine

Ännu en vecka har gått och här är ett nytt nummer av Statements Blogazine! I veckan testade jag på något nytt här på bloggen, jag lät er svara på några frågor angående skor. Detta tänkte jag utveckla i veckan till "veckans fråga", som jag hoppas ni alla vill vara med på. Under veckan som gick har jag spanat på detta:

Rachel Leigh är verkligen ett märke man inte kan låta bli att älska!
Hos Topshop kan man hitta paraplyer som gör att lite regn inte känns så farligt.
Vårens statement smycke gnuggas fast.
Louise Goldin släpper skokollektion för Topshop!
TRENDSPANING: Första spaningen på våren och sommarens stora hits!
De gamla zick-zack hårbanden har hittat tillbaka till catwalken.
Så stylar du partykläderna i vår!
Jag ställde ett par frågor angående heels, sneakers och favoritskor.
Louis Vuitton visade upp coolt och bekvämt väskmode på deras s/s visning.
Svaren på skofrågorna hamnade på mitt lilla "klotterplank" här!
Stella McCartney har "Alice in Wonderland" feber!
Lyx-bohem stilen kommer bli stor i vår, såhär fixar du stilen med rätt accessoarer.


Svenska bloggar är extremt dåliga på att länka varandra och ge beröm, därför kommer jag från och med nu sända ut lite länk kärlek varje vecka till fina ting på internet!

Jag älskar Millys visning för s/s 2010. Inspiration på hög nivå!
I kategorien årets modeblogg tycker jag självklart att Dollyblond bör vinna, för att hon är riktigt snygg i vad hon än tar på sig!
Le blog de Betty -kan man vara sötare? Jag vill ha hennes skor, hennes väskor och alla hennes smycken!


så fixar du lyx-bohem looken!

Skrivet 2010-01-17 @ 20:23:15 i fixa stilen/inspiration
Lyx bohem är en av vårens stora trender, här får du tips för hur du enklast fixar stilen! Maxi klänningen är en bra grund, och accessoarer att satsa på är ...

Klänning H&M 299 SEK // Jeansjacka GINA TRICOT 349 sek // Väska FOREVER21.COM 28.80 dollar // Örhängen GOLD DIGGER 895 sek // Converse BRANDOS.SE 699 sek // Halsband H&M 129 sek // Armband BIJOUX BY US/ACCESSORA.SE 69 samt 129 SEK.

stella mccartney designar för disney

Skrivet 2010-01-17 @ 18:27:37 i nyheter


I vår har den nya filmversionen av "Alice in wonderland" premiär, och det verkar som om Alice kommer att bli vårens it-tjej!

Designern Stella McCartney har designat en Alice kollektion med smycken för Disney, som kommer att släppas lagom till premiären av filmen. Smyckena kommer att finnas i begränsad upplaga och består av halsband och armband, med typiska Alice berlocker i plexiglas och swarovski kristaller. Smyckena kommer att finnas tillgängliga i Stella McCartney butiker från och med Februari.

klotterplank: some shoe lovin'

Skrivet 2010-01-16 @ 02:05:54 i klotterplank

Jag ställde några frågor angående skor häromdagen, och en del svar trillade in. Att läsa vad ni har för favoriter när det kommer till skor var jätteroligt, så jag förevigade detta på mitt "klotterplank". Inlägget med skofrågorna finns här!

Är det roligt att svara på frågor som dessa? Holla om ni vill ha fler ;)


hejdå kuvertväska - hej bekvämlighet!

Skrivet 2010-01-16 @ 01:23:21 i Trendspaning
Om det är något som Louis Vuitton har att säga till om inom modevärlden så kan det vara väskmodet, och på deras visning för vår/sommar 2010 syntes roliga väskor som ryggsäck, magväska och väskor med lång axelrem. Kan det vara så att vi i vår säger hejdå till upptagna händer och hej till rörelsefrihet?


Väskorna går i allt från traditionellt skinn till lekfulla färgkombinationer, med detaljer som bla toffsar. Magväskan känner jag mig lite skeptisk mot, men ryggsäckar kan däremot vara coola och väskor med lång axelrem är ett måste för mig.

Vill du se mer av magväskor så kan du spana in Dolce & Gabbanas visning för s/s 2010 som även de visade upp magväskor på catwalken. Vad tycker ni om väskorna?

platå, klack, hi-top, low, kilklack...

Skrivet 2010-01-14 @ 13:12:15 i allmänt

Foto: Jakandjil.com

Jag är inte hemma, därav den kassa uppdateringen. Så jag tänkte passa på att göra bloggen lite interaktiv! Genom att ställa er lite frågor, ni får antingen svara bland kommentarerna eller på era egna bloggar, men skicka då länken till mig för jag är nyfiken!

- Sneakers
eller high heels?
- Ankelboots
eller overknee stövlar?
- Favorit
skor och favoritmärke?

Kom igen nu och förklara era val!

ta med partykläderna in i vårgarderoben

Skrivet 2010-01-13 @ 00:44:47 i shopping

Vinterns plagg har varit Balmain glammiga, och kanske har det verkat självklart att matcha detta med silver och svart? Så här kommer jag att matcha den hypade Vila tröjan i vår...



...Och vips,
så känns den sommarfräsch! När solen lyser som bäst kommer jeansleggingsen bytas ut mot ett par snygga jeansshorts.

Tröja med paljetter, Vila 449 sek // Armband, Forever21 12.80 dollar // Leggings från ONLY // Väska, Max C London/ASOS, 325 sek // Pumps, DinSko 499 sek.


zig zag as seen on the catwalk

Skrivet 2010-01-13 @ 00:10:22 i Trendspaning

På YSLs visning för vår/sommar 2010 dekorerades modellernas hår med rader utav de gamla godingarna zick zack hårbanden. Snabbast att lansera detta måste vara Asos.com som i dagarna släppte ett tre pack (fast mycket mer färgglatt) med zick-zack hårband för ca 46 kronor. Effektfullt? Ja! Svårburet? Oh yes!

Vad tycker ni, minns ni den gamla trenden?

trendspaning: våren och sommarens trender

Skrivet 2010-01-12 @ 02:49:06 i Trendspaning

Nu är det dags att sia lite om våren och sommarens mode, här kommer ett litet kollage på vad jag tror blir stort i år!

Ljusa smycken // Jag skrev om det tidigare här, men de kommer inte bara att passa till det marina sommar modet. Utan även till alla pastelliga färger som kommer på kläderna i vår. Tänk vitt, plast, metall, glansigt, pärlor...

I klädväg // I klädväg tror jag lite extra mycket på stora tyllkjolar (ju större ju bättre), lyxigt marint mode, skinnjackor i färger som vitt, creme och beige. Och självklart bustier bh:n!

Gnuggisar // Jag har skrivit om de här!

Gula mocka skor // De gula pumpsen är en redigerad bild, men precis sådana vill jag ha i sommar! De andra gula skorna kommer från ASOS nya sommar kollektion.

Strumpor i skorna // Senaste veckans stora snackis i bloggvärlden, funkar på catwalken men den stora frågan är; vem kommer anamma trenden?

Nitar // Nitarna fortsätter att dominera allt, men tillsammans med det mjuka, pastelliga modet blir de guldiga.

Rosetter // Stora rosetter i håret är grymt!

Var med och spåna om vår/sommar modet i kommentarerna, vad tror du på?


louise goldin gör skokollektion för topshop

Skrivet 2010-01-11 @ 22:05:00 i nyheter


Louise Goldin släpper den 5e Februari sin första skokollektion för TopShop. Kollektionen består av 3 par pumps som är kopior av skorna från hennes egna vår/sommar kollektion för 2010. De kommer i svart, puderrosa och creme, alla prydda med kristaller och nitar. Skorna kommer att kosta 150 pund styck.

vårens statement smycke gnuggas fast

Skrivet 2010-01-11 @ 21:40:47 i nyheter

Jag skrev om Chanels gnuggisar redan i oktober (läs här), och nu är det bekräftat att Chanel kommer att släppa sina gnuggisar för försäljning. Fejk-tatueringarna släpps i butik den 1a Mars och ett paket med 55 olika gnuggisar kommer att gå på ca 49 pund.

Chanel gör alltså samma sak som med sitt populära mintgröna lack förra säsongen; visar upp det på catwalken, får det hypat och går sedan ut med att det kommer att släppas. Jag tror på totalt utsålt första veckan, vad tror ni?

docksött skydd mot regn

Skrivet 2010-01-11 @ 11:58:28 i shopping


Se bara så söta paraplyer som finns att införskaffa hos Topshop! Jag ska erkänna att jag är extremt svag för fina paraplyer, det gör att man inte alls blir lika ledsen när det regnar. Så jag skulle gärna äga något av dessa, som kostar 15 respektive 22 pund styck. Klick!

ett märke att älska // rachel leigh

Skrivet 2010-01-11 @ 11:58:11 i favoriter

Rachel Leighs smycken är precis sådär som smycken ska vara, man får samma känsla av att titta på dem som man fick som barn när man kom in i en godisbutik. De är feminina, söta, och armbanden finns i en mängd olika färger! Det är inte konstigt att Rachel Leigh blivit en stor favorit bland kändisarna, det enda man får klaga på är tyvärr priset. Finns att köpa hos bland annat Accessora.se.


summering av vecka 1

Skrivet 2010-01-10 @ 23:25:40 i blogazine

Förra veckan hamnade mitt inlägg om stilikonen Rihanna på Blogg.se's första sida, man tackar! Själv missade jag detta då jag låg hemma supersjuk tyvärr, men jag vill välkomna alla nya läsare! Varje Måndag sammanfattas förra veckan i ett nytt nummer av Statements Blogazine, och här kommer vecka 1!

Smala kedjor och små pärlor är så 2009! I år är det XL halsband som går på anabola som gäller.
Jag presenterade Rihanna som en stilikon, detta hamnade på Blogg.se förstasida.
Dumpa den svarta väskan i vår och satsa på en modell i creme, beige eller varför inte ljusrosa?
Jag spanade lite på nyinkomna skor hos DinSko...
...Och ville även härma Ashley Olsens sköna outfit!
Jag spanade också på stora rosett hårprydnader från vår visningarna.
Det marina modet i sommar är lyxigare än någonsin, så här matchar du det!

>> Gamla nummer av Statements blogazine finns här.

det marina modet sommar 2010

Skrivet 2010-01-10 @ 22:05:58 i shopping

Ett av sommarens återkommande modemåsten är det marina modet, superfräscht till brännan och alltid lika aktuellt. I år blandas det klassiska marina modet med inspiration av Frankrike och den franska rivieran. Ersätt seglarbåt med yacht, och säg hejdå till silver och hej till guld. Så här matchar du det marina modet sommaren 2010!



Vit klocka i plast
, Jet Set/Ur&Penn 498 sek // Vitt armband med nitar, Cocoo.se 195 sek // Röd väska, Asos.com 175 sek // Vitt armband med gulddetaljer, Bijoux by Us 139 sek // Halsband med eiffeltorn, Accessorize 6 pund // Skärp med rosett, Topshop.com 22 pund.



Alla som längtar till värmen skrik av er i kommentarerna!


take a (bigger) bow!

Skrivet 2010-01-10 @ 21:20:28 i Trendspaning

Det ser ut som om trenden med rosetter i håret kommer att hålla i sig och bli ännu större i vår. På visningarna för vår/sommar 2010 hos bland annat Marc by Marc Jacobs, pimpades modellernas hår med stora färgglada rosetter. Så glöm de små diskreta rosettklämmorna, och skaffa färgglada stora rosettdiadem a la Lady GaGa inför våren!

ge mjukiströjan nytt liv med de rätta accessoarerna

Skrivet 2010-01-07 @ 01:25:07 i fixa stilen/inspiration

Se och lär av Ashley Olsen. Din myströja inne i garderoben får nytt liv tillsammans med dina skinnleggings och accessoarer som bryter av! Satsa på skor i cognacs brunt, hårband i sann hippieanda, solglasögon och en stor kuvertväska. Så enkelt men ändå så snyggt!

Solglasögon, asos.com 139 sek // Hårband, missselfridge.com 6 pund // Skor, H&M 349 sek // Väska, asos.com 407 sek.

new arrivals hos dinsko

Skrivet 2010-01-06 @ 16:29:27 i nyheter


DinSko har lagt upp en hel del nyinkommet på sin hemsida, och det finns en hel del fint! Mina favoriter är de två skorna här ovan med gulddetaljer på platån, jättefina tycker jag. Däremot känner ja mig lite osäker på alla vita 90-tals skor, vad tycker ni?

väskorna som går mot ljusare tider

Skrivet 2010-01-06 @ 15:00:46 i shopping
Vårnyheterna börjar komma in i butikerna, och det går redan nu att se en hel del kommande trender. Istället för svarta väskor, ser det ut som att vi i vår kommer att bära väskor i färger som beige, creme,  ljusrosa, och grått. Det rockiga modet med nitar gör sig väldigt bra tillsammans med de lite mjukare vårfärgerna tycker jag, se bara godingarna nedan!

1. Cremefärgad väska med prickar, Topshop.com 25 pund // 2. Beige väska, ASOS.COM 872 sek // 3. Nitarmband i beige, Kappahl 69,50 sek // 4. Beige väska med nitar, Gina Tricot 249 sek // 5. Beige väska, Kappahl 249 sek.

the statements stilikoner // rihanna

Skrivet 2010-01-05 @ 02:16:14 i stilikoner
Förutom Lady Gaga så beundrar jag även Rihanna, för precis som Gaga så finns det ingen trend hon inte vågar bära! Är man en superstjärna så kan man klä sig lite knäppt, men även vi vanliga dödliga kan ju faktiskt inspireras lite!


Rihanna är inte rädd för att bära upp svåra trender så som lårhöga stövlar, pälsmössa, nördglasögon, spetshandskar m.m. Hon har fått en hel värld av unga tjejer att klippa håret kort och raka av det på ena sidan, och dyker alltid upp i outfits som fascinerar.

glöm bort smala kedjor och små pärlor

Skrivet 2010-01-05 @ 00:08:40 i shopping

Att stora halsband är inne är väl ingen nyhet, men halsbanden blir bara galnare och galnare. Tänk dig halsband som går på anabola, så är du på rätt spår. Hos Michael Kors syns överdimensionerade kedjor, hos Matthew Williamson stora statement-halsband.

1. Zebramönstrat halsband, Kitson/asos.com ca 440 sek // 2. Stor guldkedja, Topshop.com 18 pund // 3. Halsband med stora stenar, Cocoo.se 395 sek // 4. Halsband med satinband och kedja, Chicy.se 359 sek.

summering av vecka 53

Skrivet 2010-01-04 @ 23:00:29 i blogazine


Ny vecka, nytt år! Detta innebär ett nytt nummer av The Statements blogazine, där jag sammanfattar förra veckans händelser i bloggen, även om det kanske var en aning lugnt här förra veckan. Omslaget pryds av Freida Pinto, endast eftersom hon är riktigt pinuppa snygg på bilden!

♥ Jag spanade på ett nytt sätt att bära hängslen, och funderade på om detta kan bli en ny trend? Vad tror du?
Zara har släppt en ny kollektion som endast innehåller en massa fina och extremt trendriktiga diadem, spana-in-nu!
♥ Den sista och avslutande delen om år 2009s galna stilikon Lady Gaga finns här!
♥ Jag spanade in de första vårnyheterna hos H&M...
♥ ...Och föll pladask för dessa påfågelörhängen hos Lindex (jag köpte dem, gjorde ni?).

Välkommen ni nya läsare som hittade hit förra veckan, missa inte bloglovin knappen till höger.
För synpunkter, förslag, frågor eller annat: Kommentera nedan eller kontakta mig på statement[snabel-a]live.se

>> För gamla nummer av Statements blogazine, klicka här!


Vilket omslag var din favorit 2009?


nominated for...

Skrivet 2010-01-01 @ 22:29:32 i allmänt
Jag är nominerad till veckans blogg hos härliga LOOKSTYLISH, hjälp mig nu och rösta här!
Nya inlägg kommer imorgon när nyårschocken lagt sig ;) /Anna




www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!




Kattakvack.se MyShoebox.se AngelicaBlick.se
Columbine Smille @ Freshnet.se Eddo @ blogg.se LeBlogDeBetty.com
KarinBylund.se Ems



RSS 2.0