en liten påfågel i varje öra

Skrivet 2009-12-30 @ 20:48:18 i shopping


Jag älskar dessa coola påfågel örhängen från Lindex! Riktigt snyggt till uppsatt hår, de syns men är ändå inte alltför extrema. Kostar 59,50 kronor och finns här.

nyinkomna vårnyheter hos h&m

Skrivet 2009-12-29 @ 14:36:34 i shopping


Nu har de första vårnyheterna landat i H&Ms webshop! Kläderna är sådär tycker jag, men smyckena är superfina!
Om du inte riktigt är redo för guld och sommar ännu så kan jag berätta en god nyhet. Många av smyckena finns även i silver med detaljer i svart, för dig som vill fortsätta vara rockchic ett tag till!


Urklipp från kampanjbilder "fashion with a view"

♥ Läs även: Första titten på våren hos H&M


the statements stilikoner // lady gaga del 3

Skrivet 2009-12-29 @ 13:33:36 i stilikoner
Då har vi kommit till den sista delen om Lady Gagas stil, där vi spanar lite extra på hennes extra-allt-accessoarer!

Lady Gaga syns ofta i handskar i alla dess former! Skinn, nitade, mocka, lack, spets. Låga, höga, mc-inspirerade... Handskarna sätter pricken över i:et på de flesta outfits!

Gagas skor brukar faktiskt ofta gå i rätt neutrala färger så som beige, men om inte så satsar hon på galna modeller som lårhöga stövlar i lack!

Vill du smycka dig som Gaga? Less is not more! Ta inte ett armband, ta två!

♥...Kom ihåg! Inga huvudbonader är för knäppa för Lady Gaga!

the headband collection

Skrivet 2009-12-28 @ 11:33:46 i nyheter

Om jag ska vara helt ärlig hade jag faktiskt helt missat att Zara släppt en hel diadem kollektion nyligen! Kollektionen består av superfina håraccessoarer som är helt rätt i tiden. Rosetter, pärlor, och fjädrar. Kan ju inte bli bättre! Kollektionen finns att spana in på deras hemsida.

är hängslena påväg tillbaka?

Skrivet 2009-12-28 @ 11:07:59 i Trendspaning

Vad tror ni, kan det vara så att hängslen är påväg att göra en comeback? Och nej, de bärs inte så som de gjorde fär ett par år sedan, utan nu ska man bära de på en oversized top så som på bilden ovan. Jag tycker det är lite coolt faktiskt, kanske till och med värt att testa!

Så, luktar det kommande trend eller inte?

summering av vecka 52

Skrivet 2009-12-27 @ 22:53:32 i blogazine


Då var julen över för denna gång. Nu har jag mer energi, ideer och inspiration och hoppas på ett grymt bra bloggår 2010! Det som hänt på bloggen är bland annat detta...

LADY GAGA! Jag har utnämnt henne till min personliga favorit stilikon under 2009, och hedrar detta med inspirations kollage där vi spanar på detaljerna som skapat den numera extremt kända stilen.

Triwa har släppt två nya klockor under "Brasco" kollektionen, någon mer än jag som blir sugen?

Julen är över och nu längtar vi till våren! Smygstarta med att spana på H&Ms kommande vårkollektion här!

Let's talk smyckesförvaring!

Klicka på rubrikerna, eller rulla längre ned på sidan. För gamla nummer av veckosummeringar klicka här!

Då får jag väl passa på att önska er alla ett gott nytt år!


hur förvarar du dina smycken?

Skrivet 2009-12-27 @ 21:37:53 i allmänt

En del smycken använder man lite oftare än andra och en del är för fina för att bli gömda i en låda, hur förvarar man egentligen smycken på bäst sätt?

Jag gjorde det här inlägget för ett ganska bra tag sedan, och beställde därefter en armbandshållare från Mihi.se. Jag kan verkligen rekommendera alla armbands-junkies att beställa en sådan! Den andra lilla smyckeshållaren kommer ifrån Indiska och rymmer bland annat ringar...

Hur förvarar du dina smycken?


the statements stilikoner // lady gaga del 2

Skrivet 2009-12-27 @ 20:38:20 i stilikoner

Vi fortsätter att spana på detaljerna som tagit fram årets coolaste kvinna, Lady Gaga!

Lady Gaga
drar sig inte för att "ha allt på en gång". Hennes stil går faktiskt lite ut på att vara överstylad kan man säga, det vill säga uppmärksamhet på allt! Det är inte ofta man ser Lady Gaga i en diskret Chanel väska, hon föredrar galna oversize väskor i roliga material och färger. Sällan har någon annan varit så cool med en vit väska!

På bilden: Gul väska, ASOS.COM 581 SEK // Svart lack väska, HAVE2HAVE.SE 445 SEK.

>> Läs även Lady Gaga del 1 här!


första titten på våren hos h&m

Skrivet 2009-12-27 @ 18:55:18 i nyheter


Här kommer de första bilderna på vårprodukterna hos vårat älskade H&M! Kollektionen kommer att släppas i butik och på internet i Mars månad. Årets vårkollektion får en verkligen att längta efter brundbrända ben och sena strandpromenader, den innehåller skira färger och en massa guldiga detaljer. Blommigt, beige och en del knallblåa inslag.

Jag känner även ett starkt drag till de nitade sandalerna, även om jag brukar avsky vita skor. Men dessa till en härlig knallblå klänning, bruna ben och guldiga smycken tror jag kan bli hur fint som helst!

this makes my heart go bom bom booom!

Skrivet 2009-12-27 @ 18:28:02 i nyheter


Triwa har släppt två nya klockor till sin kollektion, som enkelt väcker ha-begäret. "Naked Brasco" och "Turtle Brasco" är två stilrena klockor tillverkade i handskuret acetat plast. Guldiga urtavlor och ringar, och den beiga "Naked Brasco" är även utsmyckad med swarowski stenar. Priset ligger på 1295 sek styck.

Vilken hade ni valt?


the statements stilikoner // lady gaga del 1

Skrivet 2009-12-27 @ 16:53:11 i stilikoner
Lady Gaga har blivit en stor stilikon det senaste året, jag skulle gärna välja att kalla henne för årets stilikon för 2009. Även om hennes outfits är alldeles galna ibland, så har hon inspirerat tjejer att VÅGA mera. Därför är hon först ut som min stilikon, och äras med en rad inlägg. Först ut spanar vi på hennes galna huvudbonader...


Om man vill inspireras av Lady Gagas stil så gäller det att tänka extra allt! Vill du också ha en rosett i håret? Köp då den absolut största rosetten du kan hitta! Fröken Gaga har även blivit känd för sin löshårs rosett, det innebär att man gör en stor rosett av löshår och fäster på huvudet. Hon är även ett stort fan av solglasögon, gör som henne du också och satsa på ett par med utstickande detaljer!

På bilden: Solglasögon, ASOS.COM 116 SEK // Diadem med rosett och flor, Monki 60 sek // Skinnkeps, Monki 100 sek.

Vad tycker ni om Gaga?

en för alla - eller alla på en gång! // elle nr 1, 2010

Skrivet 2009-12-25 @ 22:58:21 i fixa stilen/inspiration



Härligt modereportage från senaste numret av ELLE, med full fokus på en massa fina smycken! Köp tidningen och spana in det du med...

Hoppas ni alla haft en fin jul förresten! Jag har tagit det lugnt idag, vad är juldagen annars till för? Lyssnar på den här gamla godingen blandat med lite Beverly Hills avsnitt...


på återseende (snart, jag lovar)

Skrivet 2009-12-21 @ 11:56:37 i allmänt
Dåligt med uppdateringar, jag är inte död. Bara lite matförgiftad/magsjuk, vet inte riktigt men jag har inte haft någon ork att ens starta datorn. Vi hörs snart igen hoppas jag!

julklappstips 2009 // inom sverige del 3: accessora.se

Skrivet 2009-12-17 @ 20:03:03 i julklappar
Nu är det bara en vecka kvar till självaste julafton! Är ni färdiga med era julklappsinköp eller är ni som jag, och har flera kvar? Det här med stor släkt är ju lika med tom plånbok efter julen. Pojkvännen är iallafall avklarad, var på Kingsize Magazines fest igår på Berns, fick ett par sneakers från Reebok, how nice liksom!


Accessora.se är enligt mig en utav de bättre svenska smyckessidorna! Alltid ett stort urval av märken på smycken, väskor och skönhet! Här kan du hitta något för alla stilar, i alla prisklasser.

För leverans av dina varor innan julafton så bör du beställa senast den 20 December kl 12.00. Eller, så besöker du accessoras egen butik på Fleminggatan i Stockholm (T-bana Fridhemsplan).

♥ Några av mina favoritmärken finns att handla hos accessora! Bados armband, stilrena och passar de flesta med priser på ca 159 kronor. Cake beauty, deras torrschampo är helt underbart och allt luktar sockerkaka! Bijoux by us, alltid de senaste smyckestrenderna till mycket bra priser. Rachel Leigh, lite dyrare men helt underbart.

På bilden syns några bra tips på julklappar i olika prisklasser!
-Armband från Bados, 159 sek.
-Datorväska med paljetter, Dreams by Isabel Kristensen, 1995 sek.
-Cake beauty torrschampo (luktar pepparkaka!), 169 sek.
-Nitring från Bijoux by Us, 99 sek.

För mer konkreta tips, klicka på kategorien "Julklappar"!

julklappstips 2009 // inom sverige del 2: H&M

Skrivet 2009-12-15 @ 17:46:59 i julklappar
Då fortsätter vi att spana in julklappar på svensk mark, idag letar vi hos (kanske inte helt otippat) H&M!



H&M behöver nog ingen direkt presentation. Vår kära, svenska stolthet. Du kan handla på nätet HÄR, eller helt enkelt springa in i din närmsta butik. Att handla i H&Ms butiker föredrar jag faktiskt, för det där med om varan finns på lager på deras webshop eller inte har alltid varit ett mysterium för mig.

♥ Du kan hitta allt från billiga skor, smycken, väskor och andra accessoarer. Även en hel del Jimmy Choo finns kvar, och självklart Sonia Rykiel kollektionen.

På nätet har de smygstartat rean, massa fina smycken tex för sjukt bra priser! Du kan billigt sätta ihop en egen liten låda fullproppad med smycken, till tex bästa tjejkompisen, mamma eller syster.

På bilden: Mocka handskar med nitar, 249 sek // 4-pack ringar, 49,50 sek // Kuvertväska från Jimmy Choo, 799 sek // Fina tofflor från Sonia Rykiel, 249 sek.

julklappstips 2009 // inom sverige del 1: se.only.com

Skrivet 2009-12-15 @ 00:09:47 i julklappar
Nu börjar det närma sig julafton och det är i princip försent att beställa från utländska shoppar nu, om du vill vara säker på att ha dina paket till julafton. Så därför kommer nu julklappstips indelade efter svenska webshoppar och affärer. Många svenska webshoppar har sista dagen för leverans innan jul den 16:e, men jag kommer fortsätta att tipsa om det som även finns i butik.


♥ Danska märket "Only" (etablerat i Sverige via Vero Moda), har en egen webshop där de säljer accessoar märket Pieces (de tillhör samma koncern). Du hittar alltså Pieces accessories inte bara på nätet, utan även i butik hos bla Vero Moda, Vila och Only.

♥ Passar dig som vill ge bort små trendiga accessoarer för liten peng.

♥ Vill du handla på nätet så är sista dagen den 16/12 för garanterad leverans innan julafton.

Kuvertväska med paljetter, 129,95 sek // Örhängen med gitarrer, 79,95 sek // Skärp med nitar, 129,95 sek.

summering av vecka 50

Skrivet 2009-12-14 @ 23:33:28 i blogazine

Godkväll! Här kommer jag med min vanliga genomgång av förra veckans händelser här på bloggen. Veckan började faktiskt rätt bra, hade både inspiration och tid. Inspirationen finns kvar men tiden försvann, det blir lätt så såhär i juletider. Lite av vad som hände förra veckan var detta...

Jag gav exempel på hur man kan styla samma svarta klänning till helt olika stilar.
Lindex fick in en massa fint i sin webshop som jag gillade...
Och jag fastnade för detta speciella halsband.
Jag kom med några julklappstips för tjejen som har ett öga för gulliga detaljer.
Louboutin släpper as tuffa nitade sneakers till våren, spana in!
Sedan undrade jag; vart finner jag alla fina bloggar? Jag är säker på att de finns där ute!
Lite fler julklappstips; vad köper man till coola street tjejen?
Måste-ha-accessoarerna att investera i, som piffar upp din garderob i vinter.
Jag gjorde ett handsmycke och frågade er vad ni tycker om handsmycken egentligen.

Kom ihåg att kommentera mera ;) Synpunkter och förslag tas emot med öppen famn!

är handsmycken fint eller inte?

Skrivet 2009-12-10 @ 19:44:12 i allmänt

Jag har gjort mig ett eget handsmycke, lätt som en plätt var det! Min lillesyster och bästa kompis såg dock lite halväcklade ut när jag visade det, de tyckte att de är fula och konstiga. Vad tycker ni, är handsmycken fina eller inte?


måste-ha-accessoarerna som piffar upp din garderob

Skrivet 2009-12-09 @ 19:48:21 i shopping

Dåligt med pengar efter julklapps-shoppingen? Ibland kan det bli dyrt att köpa en massa nya kläder hela tiden, men just nu finns det några accessoarer som du kan satsa på istället. Med en bra bas garderob som tex fina leggings, svarta tunikor, toppar och klänningar, kan du få dem att se som nya ut, genom att bara byta smycken.



Ringar! Satsa på flera olika ringar och bär dem samtidigt. Nit ringen på bilden kommer i ett 2-pack från H&M för 69,50 sek. Ringen med stenar kommer från Topshop.com och kostar 12 pund.

Håraccessoarer är höstens stora boom, diadem med fina detaljer är ett alternativ. Diademet på bilden kommer från Chicy.se och kostar 279 sek.

MC-bootsen kan lätt matchas med allt. Jeans, leggings, strumpbyxor. De kan bäras tillsammans med en cool rockig outfit eller tillsammans med en söt klänning för att bryta av. De på bilden är från Eurosko och kostar 699 sek.

Statement halsbanden är så stora att man inte ens ser att de är halsband, helt underbara! Du kan använda de till en svart top, tunika eller klänning och det kommer att se ut som om de hör ihop. Detta halsband är från Cocoo.se och kostar 365 sek.

Andra bra accessoar investeringar för vintern är bland annat: Pälskragen, under hösten har vi burit dessa på skinnjackan. Nu flyttar vi in den under jackan och fäster på koftan eller paljettjackan. En cool sjal med leopard eller zebra tryck piffar också upp det enklaste. Vi får även inte glömma coola broscher att fästa på axlarna, hur man gör en egen kan du se här.


julklappstips 2009 // del 4: till den coola street tjejen

Skrivet 2009-12-09 @ 01:01:25 i julklappar
Då var det dags för del 4 i årets julklappsguide! Här kommer 5 härliga julklappstips till den coola, färgglada street tjejen. Tjejen som föredrar sneakers framför högklackat, stora örhängen framför små pärlor och älskar musik.



Den färgglada plastklockan måste ha varit en av årets mest hypade accessoarer. Lagom till julen släpper Jetset en kollektion med massa olika färger i olika varianter, till halva priset av tex Triwas modeller. Klockan kostar 598 sek och kommer från Jetset/Ur&Penn.

Hjärtformade bamboo-örhängen är ett måste för alla coola tjejer med street stil. Finns i flera olika storlekar och färger, från 125 sek från Cocoo.se.

En cool och utstickande väska ses oftare på streetbrudarnas arm än Chanel. Denna väskan i sportmodell syns ordentligt med sin metalliska utsida. Kostar 179 sek hos Lindex.

Hip hop halsbandet passar bra till tjejen som älskar guld, och hip hop musik såklart. Det kommer ifrån Girlprops.com och kostar 29.99 dollar.

Akryl smycken i olika färger och modeller är coolt, roligt och lite annorlunda. Dessa diamantformade örhängen kostar 60 dollar hos Alex&Chloe.

vart är alla fina bloggar?

Skrivet 2009-12-08 @ 21:31:30 i allmänt

Foto Jakandjil.com

Jag är så trött på alla stora kända bloggar, det känns dock som om en förändring är påväg. Att fler och fler inte bara vill läsa om fjortisarnas provocerande beteende, utan även hitta ut till de där mindre kända bloggarna som verkligen inspirerar.

Så nu behöver jag lite tips! Vilka är era favoritbloggar, vilka bloggar tror ni att jag skulle kunna gilla? Länka både era egna och era favoriter, jag behöver tips på nytt!

snygga nitade sneakers från Louboutin

Skrivet 2009-12-08 @ 16:01:03 i nyheter

Den goda nyheten: Christian Louboutin släpper dessa ap-snygga sneakers till våren.
Den dåliga nyheten: De är för män, och antagligen sjukligt dyra.
Önske tänkandet: En stor förfrågan vilket gör att budgetkedjorna tar fram liknande fast i en nättare modell till kvinnor.

För mer info och bilder klicka här. (Pharell Williams...mmmmm...)

julklappstips 2009 // del 3: till tjejen med känsla för gulliga detaljer

Skrivet 2009-12-08 @ 14:56:06 i julklappar

Här kommer del 3 av årets julklappsguide! Tips till dig som vill köpa fina accessoarer till tjejen som älskar gulliga detaljer, tänk skirt, blommor, hjärtan, rosetter. Här är julklappstips till romantikern!


♥ Smyckesträd
är både praktiskt och fint! Detta är i formen av en gunga, kan det bli gulligare? Antagligen inte. Kostar 329 kronor från Mihi.se.

♥ Babushka örhängen, små och söta örhängen som ser ut som de klassiska babushka dockorna! Kostar 195 kronor hos cocoo.se.

♥ Strumpbyxor med rosett mönster. Coola tjejen har prickiga strumpbyxor i höst, gulliga tjejen har rosett strumpisar. De går på 8 pund hos topshop.com.

♥ Mesh armband i form av blommor med strass stenar i. Skirt, blommigt, romantiskt. Från BikBok för 79 kronor.

Rosa nattline i glansigt material med spetsdetaljer. Kostar bara 99 kronor och det finns även matchande shorts till, från Gina Tricot.

♥ Blommig kuvertväska blir pricken över i:et till den romantiska tjejens party outfit. Denna kostar 199 kronor hos H&M.


en mix av färger, grova kedjor, smala kedjor och bling

Skrivet 2009-12-08 @ 00:38:07 i shopping

Jag fastnade för detta halsband nyss inne på ASOS. Halsbandet är en blandning av silver och guld, en grov nästan mutter-liknande kedja i mitten och en massa småkedjor och lite bling på det. Allt ihop tvistat i en enda röra, en perfekt röra skulle jag säga! Kostar 349 kronor och finns här.

nyinkommet hos lindex

Skrivet 2009-12-07 @ 22:15:28 i shopping


Lindex visar gång på gång att de blivit en butik att räkna med! Detta är lite utav det mest nyinkomna på deras webshop, förutom alla dessa fina accessoarer har de även fått in en hel del fint i klädväg. Så klicka er in hos Lindex och dreggla lite ni med. Och förresten, missa inte deras glittriga sportbag, coolast på gymmet (skulle jag tro, jag har aldrig varit på ett gym)!

Jag måste tillägga att det är synd att Lindex butikerna är så röriga, man hittar inte alls lika mycket fint där. Håller ni med?

the little black dress // styla med rätt accessoarer

Skrivet 2009-12-07 @ 11:44:43 i shopping

"Den lilla svarta" klänningen anses vara det plagg som är viktigast att använda accessoarer till. Du kan ha den på fritiden, på jobbet och på festen, allt beroende på vilka accessoarer och övriga plagg du matchar den med. Du kan även låta accessoarerna visa vilken stil du känner för just idag! Klänningen kommer från Gina Tricot och kostar 199 sek.


Örhängen med noter, Girlprops.com, 11.99 dollar // Lila klocka, Triwa.se, 1295 sek // Lila Converse, Brandos.se, 699 sek // Trefinger ring, Melody Ehsani, 50 dollar.

Skor, Nelly.com, 349 sek // Paljettmask, Topshop.com, 8 pund // Armband, H&M.com, 79,50 sek // Kedje halsband, Zanzlözazmycken.se, 498 sek.


summering av vecka 49

Skrivet 2009-12-07 @ 10:34:12 i blogazine


Det är hemskt synd att jag inte hinner blogga mer än vad jag gör just nu, det blev bara 3 (!) ynka inlägg i veckan. Hoppas på att komma igång som vanligt igen så att mina få, men fina läsare hittar tillbaka. Det jag skrev om i veckan var följande:

Snygga pumps för bra pris hos ASOS
Skosnören i trendiga mönster
Julklappstips till den rockchica "modebloggaren" för under 500 kronor

Ni får gärna komma med synpunkter, förslag osv! Mail: statement[snabel-a]live.se, eller kommentera bara nedan!

julklappstips 2009 // del 2: till den trendiga rock-chic tjejen

Skrivet 2009-12-06 @ 18:58:54 i julklappar

Det är redan andra advent, och bara 18 dagar kvar till julafton. Har du inte satt igång att handla julklappar är det dags nu, om du vill slippa springa runt i stan sista dagen. Eller så shoppar du allt på nätet!

Här kommer några tips på accessoar julklappar till den trendiga rock-chic tjejen, också känd som "modebloggaren". Tjejen som har Balmain "cravings", suktar efter it-väskor och älskar svart. Allt under 500 kronor.


Leopardsjalen är ett måste för alla rock chica brudar, denna från Gina Tricot är ett bra budgetalternativ. Kostar 179 sek och finnes här.

Jag har tipsat om denna axelbrosch tidigare, den ger "Balmain-känsla" till vilken kavaj eller kofta som helst! Kommer ifrån Vivistyle.se och kostar 129 sek/styck, klicka dig dit här.

♥ Kuvertväskan är ett måste på fest, ett stort plus är om den är inspirerad av Chanel men till en mycket mindre peng. Denna kommer från ASOS och kostar endast 140 sek, finnes här.

♥ Ankelbootsen i vinter ska vara rockiga, med inbyggd platå och hög klack. Dessa syns på bland annat modebloggarnas modebloggare; Elin Kling. Perfekt pris har de också, 449 sek och finns hos Din Sko.

♥ Nitarmband syns på alla tjejers armar, detta hittade jag hos Chicy.se och jag tycker att det är lite roligare än de klassiska nitarmbanden. Kostar 279 sek och finns här.


djuriska detaljer från topp till tå

Skrivet 2009-12-05 @ 21:48:35 i shopping

Att djurmönstrat är trendigt är ju inte direkt någon nyhet. Vill du få in trenden i din outfit på ett lite mer blygsamt sätt kanske detta är något att satsa på? Dessa mönstrade skosnören kommer från skosnören.se och kostar 49 kronor styck, piffar upp dina converse på ett klick!

snygga pumps till bra pris

Skrivet 2009-12-01 @ 23:01:57 i shopping

Dessa snygga pumps är precis nyinkomna hos asos.com. De finns i leopardmönstrat, rosa, grått och svart och kostar ca 407 kronor. De har ca 10,5 cm klack och 3 centimeter inbyggd platå. Jag skulle inte tacka nej till ett par gråa eller leopardmönstrade!





www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!




Kattakvack.se MyShoebox.se AngelicaBlick.se
Columbine Smille @ Freshnet.se Eddo @ blogg.se LeBlogDeBetty.com
KarinBylund.se Ems



RSS 2.0