summering av vecka 48

Skrivet 2009-11-30 @ 21:00:47 i blogazine


Ja, jag vet att jag har legat på latsidan vad gäller bloggen på senaste tiden. Jag har helt enkelt inte haft tillräckligt mycket inspiration, jag har däremot haft en del jobb. Att en ny Beverly Hills box har landat här hemma hos mig kan ju ha något med saken att göra också, hehe ;) Men ett par inlägg kläckte jag ur mig under förra veckan, här kommer ett urval:

Mary-Kate Olsen blandade guld och silver på ett hemskt snyggt sätt
Givenchy designar hattar som får modellerna att se ut som KKK-medlemmar
Jag hittade världens finaste lila zebra sjal, pre-lön shopping för min del
Jag hittade en snygg axelbrosch, och tänkte att detta måste ju gå att fixa själv?
Jag spanade in Laila Bagges smyckeskollektion
Slutligen, så började jag pyssla med min axelbrosch. Fler bilder kommer när de är klara...

Kom ihåg att kommentera mera :) Vad vill du se i bloggen? Vad gillar du och vad vill du se mer av?

in the making: axeldekoration/brosch

Skrivet 2009-11-27 @ 11:46:00 i how to


Pilligt, pilligt, pilligt... Snart är den första klar, bara kedjor som ska sys på! Saker jag hitills lärt mig; Använd ett tyg som inte fransar sig. Kunde man ha haft nån plastbit mellan lagren för stabilitet? Var den där jääättestora säkerthetsnålen verkligen så bra? Kanske byter ut de mot flera små istället...


rock by sweden åsitas

Skrivet 2009-11-26 @ 21:41:15 i nyheter

Laila Bagge (känd från Idol & Let's Dance) har gått ihop tillsammans med pr-kvinnan Lili Assefa och smyckesdesignern Åsitas, för att ta fram en egen smyckeskollektion "Rock by Sweden Åsitas". Kollektionen är, som det hörs på namnet, en rockigare underlinje till Åsitas. För mer bilder och information, klicka här.

Finns en hel del snygga saker tycker jag, vad tycker ni?


något att pilla med själv kanske?

Skrivet 2009-11-25 @ 23:01:18 i how to

Denna brosch från Vivistyle.se kan ju vara något av höstens och vinterns med användbara accessoarer... och ni förstår vad jag tänker va?

Visst, priset är inte dyrt (129 kronor styck), men det vore så mycket roligare att pilla ihop själv och få dekorera lite mer ordentligt och originellt! Vem vill försöka? Om ni får ihop något fint får ni jättegärna skicka bilder till mig på era skapelser! Kan nog bli grymt bra tror jag, eller vad tror du?

en lila zebra runt halsen

Skrivet 2009-11-24 @ 22:32:51 i shopping

Idag fick denna sjal klickas hem till mig, hittade den inne hos ASOS och det var kärlek vid första ögonblicket. Jag tror att den blir as cool till en förövrigt svart outfit, märket är Warehouse. Klicka här.

konstig hatt

Skrivet 2009-11-24 @ 14:55:12 i allmänt

Denna huvudprydnad visades upp av Givenchy på deras visning för vår/sommar 2010. Jag hajade till lite när jag såg bilden, tycker definitivt inte att det är snyggt överhuvudtaget, men undrade hur de hade tänkt? För vid första anblick ser modellen ut som en kkk-anhängare, eller?

accessoarer till den lilla svarta...

Skrivet 2009-11-24 @ 00:55:32 i fixa stilen/inspiration


Mary-Kate Olsen matchar sin lilla svarta klänning med mängder av armband och ringar. Våga blanda guld och silver du också, titta bara så coolt det kan bli!


shopping tips: armband från tokyo jane till bra pris!

Skrivet 2009-11-23 @ 11:03:06 i shopping

Jag såg precis ett Blondinbellas egen webshop idag säljer nya kollektionen armband från Tokyo Jane för endast 149 kronor styck (ordinarie pris ca 230 kr). Jag tycker att de med guldinramning är jättesnygga! Kanske passa på att köpa hem några att ge bort i jul, eller en tidig julklapp till dig själv? Gå dit här.

veckan som gått (v.47)

Skrivet 2009-11-23 @ 10:09:55 i blogazine

...Och så var det Måndag igen! En ny vecka, nya utmaningar och förhoppningsvis mycket nya snygga accessoarer i butikerna i samband med löningen på Onsdag. Vad hände förra veckan här i bloggen då? Här kommer ett litet urval av förra veckans inlägg...

Jag älskade backstage foton från Dior (16/11)
Jag suktade efter snygga smycken från Fiona Paxton (16/11)
Jag tipsade om snygga regn accessoarer (18/11)
Jag tipsade om julklappar till mamma (fler julklappsguider är på gång!) (19/11)
Chanel Iman visade upp sina favorit H&M accessoarer i H&M Magazine (21/11)
Jag spanade in alla nya snygga accessoarer som dykt upp hos H&M (22/11)
Alexander Wang väskan - 10.950 kronor, 799 kronor, eller 300 kronor? (22/11)

På gång i bloggen: Julklappsguider, glittrigare inlägg (juletider närmar sig!), fler ord i accessoar lexikonet m.m. För tips, frågor eller synpunkter, kontakta mig på statement [snabel-a] live.se


original, kopia och fixa själv!

Skrivet 2009-11-22 @ 18:26:38 i how to


Originalet bärs på armen av blandannat Sveriges största modebloggerska, Elin Kling. Originalet går på ca 10.950 kronor och kan bland annat köpas här (dock slutsåld).

Kopian på bilden finns hos Modekungen.se för 799 kronor, definitivt billigare än originalet men fortfarande inte det billigaste alternativet...

 Införskaffa dig tex denna väska från H&M, som kostar 199 kronor (eller annan liknande väska, bara den står på en "platta").

 Nitar
kan man köpa i tex punk affärer, jag rekommenderar Punkt Shop för er som kan ta er dit (T-centralen, Stockholm). Där kostar nitar ca 1 krona styck, räkna med att behöva kanske mellan 100-200 stycken (beroende på hur stor väskan är, och hur stora mellanrum du har mellan nitarna).

 Hur man nitar kan du se här, lycka till!


h&m's accessory statement

Skrivet 2009-11-22 @ 15:54:08 i shopping
H&M gjorde ett statement när de släppte sin Jimmy Choo kollektion förra veckan, de är nu en butik att räkna med när det gäller skor och accessoarer. På senaste tiden har kedjan kommit med massa nya skor, skärp och smycken (tyvärr verkar även priserna ha höjts lite?). Här är några av mina favoriter!



Jag verkligen älskar de svarta reptil mönstrade skorna med gulddetaljer, klockrena! Även skärpet format som ett rep med gulddetaljer föll mig i smaken, med en kommande lön i veckan tror jag detta kan bli farligt. Eller vad säger ni?


my favourite things from Chanel Iman // H&M Magazine

Skrivet 2009-11-21 @ 00:28:34 i nyheter

Bilderna kommer från nya H&M Magazine, supermodellen Chanel Iman visar upp sina favorit accessoarer från H&M höst/vinter 2009. Fina bilder, fina accessoarer och sjukt snygg tjej! Härligare leende får man leta efter, här finner ni förresten Chanels blogg (länk). För att komma till H&M Magazine klickar du här.


julklappstips 2009 // del 1: till mamma

Skrivet 2009-11-19 @ 22:05:58 i julklappar

Nu börjar det bli dags att inhandla årets julklappar (okej, kanske inte riktigt än men snart). Här tipsar jag om fina julklappar i alla prisklasser, som alla kan beställas hem via nätet så att du slipper springa runt och svettas dan före dan. Först ut är julklappar till Mamma!


 En fin vardagsväska är alltid uppskattad, och går att finna i de flesta prisklasser. Denna kommer från Have2have.se och kostar 425 kronor.

 Ett armband med din mammas barns namn känns personligt och fint, du kan hitta detta på bilden hos butikstil.se för 659 kronor. Finns plats för tre namn.

 Doftljus! Jag vet inte hur det är med era mammor, men min mamma avgudar lyxiga doftljus. På NK har de jättefina, men detta på bilden kommer från barodmar.jetshop.se och kostar 379 kronor.

 Trendiga armband med lyxig känsla finns från märket BADOS. Stilrena, enkla och passar de flesta. Du hittar de hos bland annat Barodmar.jetshop.se och hos accessora.se från 159 kronor.

 Lyxig plånbok, kan vara något för dig som vill satsa en extra slant på din kära mor. En plånbok används länge och är en investering, klart uppskattad. Denna är från Calvin Klein och finns hos ASOS.COM för ca 1050 kronor.


...and I am a material girl

Skrivet 2009-11-18 @ 21:45:02 i shopping
Jag älskar Gold diggers kollektion "Material Girl". Det verkar som om de har hämtat inspiration från Madonna på 80-talet; Kedjor, kors och en del bling. Fullträff tycker jag, håller ni med?



PS. Fortsätt kika in på bloggen, mina bästa julklapps tips är påväg!


färgklickar i regnet

Skrivet 2009-11-18 @ 20:07:18 i shopping
Det regnar i princip 23 timmar och 55 minuter per dag just nu, det är grått och allmänt tråkigt. Piffa upp den gråa vardagen med färgglada accessoarer som skyddar dig mot det blöta! Jag älskar roliga paraplyn i genomskinlig plast, med spetskant och leopard mönstrat.


Paraply med blommor, Ted Baker (asos.com) 175 kr // Prickigt paraply, H&M 79,50 KR // Genomskinligt paraply, Topshop 15 pund // Gummistövlar med kilklack, have2have.se 425 kr // Klocka av plast och gummi, Triwa, 995 kronor.

 Kom ihåg! Glöm inte bort att impregnera dina skor nu när det är regn och slask tider!


något att tänka på ...

Skrivet 2009-11-18 @ 11:50:21 i allmänt


Foto Jakandjil.com

Hur cool väska? Jag har funderat på en sak som rör bloggar och webben överhuvudtaget. Ni som bloggar, vad tycker ni känns tråkigast: Att bli härmad, eller att härma? Jag har hållt på med websidor sen typ 2001, och har alltid speciellt haft folk som fått för sig att inspireras lite väl av mina påhitt som design, typ av bildpresentation osv. Inspireras ska man göra, men vid en punkt blir det för uppenbart. Tråkigt tycker jag, att komma in på en blogg vars kollage ser ganska exakt likadana ut som ens egna. Det är väl roligare att köra på sitt eget race? Eller, har jag missat något?


fiona paxton smycken

Skrivet 2009-11-16 @ 18:53:09 i shopping

Fiona Paxton's smycken är helt underbara, massa statement-halsband och underbara armband. Nu kan du handla smyckena hos mrsH.se, kanske inte i billigaste laget, men definitivt i det snyggaste. Klicka här.


backstage kontraster

Skrivet 2009-11-16 @ 18:26:16 i fixa stilen/inspiration



Backstage hos Dior // Foto från Jakandjil.com

Jag älskar den här bilden! Jag älskar hur den feminina väskan och pälsen matchas det de råare mc-bootsen och jeansshortsen. Jag älskar håret och sminkningen.


jimmy choo update

Skrivet 2009-11-14 @ 12:20:27 i allmänt
FÖRBANNAD. Jobbar idag, alltså ingen tid (och faktiskt ingen ork) att köa på H&M för lite Jimmy Choo smycken. Hinner inte in i webshopen förän nu, ALLT är slut. Verkligen, engagera er inte ens i att gå in. Alla kommer ju ändå ha Jimmy Choo nu så det är ju inte kul (ska jag inbilla mig hela dagen).

vårens skotrend: träskor?

Skrivet 2009-11-11 @ 22:05:59 i Trendspaning

På visningarna för vår/sommar 2010 hos bland annat Chanel, Louis Vuitton och Ralph Lauren var en gemensam nämnare träskon! Kan detta bli en trend till våren, vad tror ni? Jag tror att det kommer vara något som kommer att härmas av de billigare kedjorna...


Mer från Chanels vårkollektion här & här! Och Chanel lacket här!


accessoar lexikon: A som i Ankelboots

Skrivet 2009-11-11 @ 21:13:13 i accessoar lexikon

Ankelboots är en stövel vars skaft slutar redan vid ankeln (även kallad stövlett). Kan även liknas vid kängor, men brukar ofta vara lite nättare i modellen.



Ordet Ankelboots kommer från "ankel" och "boots" som betyder stövlar.


josefin crafoords "bodyparts" for mi lajki

Skrivet 2009-11-11 @ 20:53:31 i nyheter

Mi Lajkis senaste samarbete är med ingen mindre än Josefin Crafoord. Josefin, som är känd för sin färgstarka och coola stil, har designat en fantasi kollektion bestående av olika kroppsdelar. Ett halsband med ett par särade ben, och ett armband i form av en hand är två coola varor ur kollektionen. Hela kollektionen samt priser finns här.

Vad tycker ni, lite galet eller hur?


pärlbroderade spetstights

Skrivet 2009-11-10 @ 13:41:51 i how to

Sugen på att fixa till ett par spetstights? Se bara på bilderna ovan hur snyggt det kan bli, du kan antingen göra de med en romantisk touch som på bilderna eller köra på en mer rockig stil.

HÄR får du ser hur!


rock, leopard, neon och tights: allt från 80-talet i en enda mix

Skrivet 2009-11-10 @ 00:45:32 i fixa stilen/inspiration
Blumarines visning för hösten/vintern 2009 var en otroligt färgsprakande historia och en galen mix av allt från 80-talet. Glammig rock, massa leopard mönstrat, och coola neon detaljer (som är otroligt trendigt i höst). Kolla på bilderna nedan och inspireras!


Halsband med silvriga kuber, Lindex 79,50 sek // Leopard mönstrade pumps, have2have.se 240 sek // Leopard örhängen, melodyehsani.com 200 dollar // Rosa väska, asos.com 88 sek // Nitarmband, Urban outfitters 10 pund // Kuvertväska med nitar, Gina Tricot 149 sek.


tävling om berlock från bracy.se avslutad!

Skrivet 2009-11-09 @ 22:19:25 i allmänt

Nu har jag satt stopp på tävlingen om en valfri berlock från bracy.se! Stort tack till alla som var med och tävlade, och tack till bracy.se för samarbetet. Bracy.se jobbar för fullt med att välja ut en vinnare, meddelar vem som vann så fort som möjligt!

Missa inte bloggens nya kategori "accessoar lexikon", än så länge finns bara två ord. Men det kommer fyllas på med tiden, kanske kan köra ett ord om dagen?


accessoar lexikon: A som i Armband

Skrivet 2009-11-09 @ 22:07:14 i accessoar lexikon

Armband var ursprungligen krigares armskydd, och blev ett smycke först på 1400-talet. Orientens kungliga damer bar armband från handled till armbåge för att inte visa för sina undersåtar att de var av kött och blod. Detta gjorde elfenbensarmband populärt av andra damer på 1910-talet då allt orientaliskt var jättetrendigt tack vare Paul Poiret.



Armband förr i tiden var nästan alltid av någon slags metall, den moderna versionen av armband har inga begränsningar: tyg, skinn, pärlor, strass, nitar m.m. Armband har ofta använts för att representera olika personligheter, tex har punkare i flera år använt sig utav nitarmband. Som barn har du säkert tillverkat egna vänskapsarmband, ett armband man flätar själv med olika trådar och gör ett likadant till en vän för att symbolisera vänskap. Även berlockarmband är väldigt populärt till och från, en armbandskedja som man fäster valfria berlocker på. De moderna modebloggarna har hjälpt till att göra armbandet populärare än någonsin.

Vill du tillägga något viktigt om ordet "armband"? Kommentera nedan!


accessoar lexikon: A som i Accessoar

Skrivet 2009-11-09 @ 21:30:15 i accessoar lexikon


Accessoar/Accessoarer: Ordet "accessoar" (uttalas aksessoar) kommer ifrån det franska språket. Accessoar står för bisaker, olika tillbehör som kompletterar klädseln. Den största accessoaren anses vara bältet, sedan kommer smycken och väskor.

Accessoarer kan även vara skor, hattar/huvudaccessoarer, broscher, handskar, sjalar, plånböcker, glasögon och solglasögon.



Många affärer och märken har speciella accessoar avdelningar, med bisaker som kompletterar deras klädkollektioner. Förövrigt finns det självklart skoaffärer, väskaffärer, hattaffärer ("modist" kallas den person som tillverkar hattar) och smyckesaffärer.

Accessoarer blev extra populärt i samband med "den lilla svarta" klänningen, då det anses vara det plagg som är absolut viktigast att matcha med rätt accessoarer. I rådande finanskris tider har accessoarer även blivit ännu populärare att exprementera med.

Vill du tillägga något viktigt om ordet "accessoar"? Kommentera nedan!


the statements abc: accessoar lexikon

Skrivet 2009-11-09 @ 21:28:21 i accessoar lexikon



För dig som vill ha extra koll på allt vad accessoarer heter, och... vad betyder egentligen själva ordet "accessoar"? En liten ordlista för dig som vill ha koll helt enkelt! Fylls på med tiden.

A
- Accessoar/Accessoarer
- Ankelboots (Stövlett)
- Armband
- ASOS.COM (Webshop)


90-talet gör comeback hos vagabond i vår

Skrivet 2009-11-09 @ 19:19:38 i nyheter

Här ser ni en tjuvkik på Vagabonds kollektion för våren och sommaren 2010. Vagabond beskriver sin kollektion som updelad i två delar: gulligt och nostalgiskt, och sen det fasansfulla 90-tals modet: platå och klumpiga siluetter (se de tre skorna med platå ovan).

Är det något ni gillar?
Personligen hatar jag 90-talet, så jag hoppas inte på någon 90-tals comeback!


jättestor rosett gjorde att kortet flög ur plånboken

Skrivet 2009-11-08 @ 17:27:40 i allmänt

Ja jag erkänner, jag faller för mina egna inspirations-shopping-inlägg! Den här veckan fick diademet från BikBok med en stor rosett följa med hem, jag hade haft med bilden i det här kollaget och bam! Där dök den upp i butik framför mina ögon, 99 kronor billig. Finns även i cremevitt, men den svarta blev min. Tjejer i åldern 4-10 år är extremt fascinerade utav den, haha!


to be in or not to be

Skrivet 2009-11-05 @ 16:56:15 i TÄVLING

Vi kör vidare på tävlingen under helgen, detta pågrund av att jag inte vet hur mycket jag kommer hinna sitta här och pyssla under helgen, massa jobb att sköta att tyvärr...

>> Gå till tävlingen!


Bild Jak&Jil


håll händerna högt...

Skrivet 2009-11-04 @ 21:29:20 i shopping

Nu under hösten och vintern finns det många tydliga trender som rör dina händer (hehe). Stora och många ringar, handsmycken och sen finns det två färger på nagellack som är ett måste...



Ringarna kommer ifrån Golddigger, Accessorize och H&M. Handsmycke från Littersf.com (billigare finns att få tag på, finns massor av bloggtjejer som gör egna handsmycken och säljer de).

Nagellacken du inte får missa: Chanel i färgen Jade, syntes på Chanels visning inför höst/vinter 09 och har varit enormt hypat sen dess. Togs fram speciellt för den visningen och skulle egentligen inte ha släppts, men efterfrågan blev så stor så här är den ändå. Billigare variant finns i Essies julkollektion.

Leriga färger på nagellack. Efter Chanels stora mint succe tog de fram det leriga lacket Particulièr, som syntes på visningarna för vår 2010. Det har ju inte släppts, men fram tills att det gör det kan du hitta liknande färger hos bland annat OPI.


5 skor att satsa på under hösten och vintern

Skrivet 2009-11-03 @ 22:52:40 i shopping

 Lårhöga stövlar (have2have.se 598 kr), höstens trend sko och ett måste för alla fashionistas!
 Ankelboots med platå och klack (donna girl hos brandos.se 699 kr), passar både till vardags och fest. Varmare än pumps (du kan ha sockor utan att någon ser) och stadigare klack och platå än pumps.
 Varmfodrat (Din Sko 399 kr), när du vill vara vardagssnygg och varm.
 Minnetonkas (Minnetonka hos nelly.com 999 kr), för de dagar då du inte vill vara rockig utan bohem, söt och varm!
 Uggs (Skopunkten 279 kr), nej de är absolut inte snygga. Men så skönt när du inte bryr dig om något förutom att inte frysa.

Vilka skor kommer ni att satsa på under denna kyliga årstid?


rosetter överallt..

Skrivet 2009-11-03 @ 20:54:48 i shopping
Rosetter är den ultimata tjejaccessoaren! De finns överallt, på smycken, skor, väskor, hårband... Just nu hetare än någonsin. Här är fem fina accessoarer med rosettdetaljer som finns i butik just nu.



Flätat läderarmband, knot/mihi.se 249 kr // armband med guldig rosett, asos.com 110 kr // rosettörhängen, pieces/vero moda 50 kr // mössa, gina tricot 79 kr // svart ring, bikbok 49 kr.


detaljer från chanels vårkollektion 2010

Skrivet 2009-11-03 @ 11:43:52 i nyheter

Chanels designer Karl Lagerfeld har regisserat denna (lite halvskumma) kortfilm, där han inriktar sig på att visa upp alla fina detaljer från vårens kollektion. Gillar du fågelljud, modeller och detaljer bör du ta dig en titt.


snygga partyväskor för liten peng

Skrivet 2009-11-03 @ 01:16:30 i shopping

Jag är inte ett jättestort fan av Gina Tricots kläder, men deras accessoarer däremot kan man fynda ordentligt av! Kolla bara dessa snygga partyväskor som alla kostar mellan 149-299 kronor.



Det ser även ut på de nya kampanjbilderna, som om vi kommer få se en hel del andra härliga fest accessoarer under de kommande veckorna! Spetshandskar, håraccessoarer och stora halsband -det gillar jag!


vinterns party accessoarer enligt bikbok

Skrivet 2009-11-01 @ 20:36:46 i fixa stilen/inspiration
Jag är så totalt nerkärad i BikBoks nya kampanj bilder! Precis så vill jag se ut på fest i höst/vinter, gulliga puffiga klänningar blandat med pärlhalsband och tuffare smycken, och burlesk inspirerade hårsmycken! Kolla bara på det lilla kollaget nedan jag satt ihop. Enjoy!

Vill verkligen ha hårsmycket som är på stora bilden, men den verkar inte ha kommit i butik ännu? Någon som vet? Körde på den lilla inklistrade imitten istället igår när det var fest, fick massor av komplimanger!


show-stopping dresses, statement shoes and an array of gorgeous accessories

Skrivet 2009-11-01 @ 19:21:29 i shopping

Ni har väl inte missat ASOS lite mer exklusiva kollektion "ASOS BLACK"? Här hittar du lite mer lyxiga klänningar, lite tuffare skor, lite glittrigare väskor och lite större smycken! Massa nitar och paljetter utlovas. Spana in här!





www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!




Kattakvack.se MyShoebox.se AngelicaBlick.se
Columbine Smille @ Freshnet.se Eddo @ blogg.se LeBlogDeBetty.com
KarinBylund.se Ems



RSS 2.0